A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya immár tizenhetedik alkalommal rendezi meg a Jövőd a tét! - Pályaválasztási Kiállítás sorozatot, melyre a pályaválasztás előtt álló 7-8. osztályos tanulókat, pedagógusokat és a kedves szülőket várják.

Az előző évekhez hasonlóan idén is Kecskeméten volt az első helyszíne a Pályaválasztási Kiállításnak október 27-28-án.  A két nap alatt összesen 5 400 érdeklődőt vonzott a Kiállítás.

A rendezvény súlyát az is mutatja, hogy a Kiállítás fővédnökei országgyűlési képviselők, Dr. Zombor Gábor, Dr. Salacz László és Zsigó Róbert személyében.

A rendezvényt Dr. Zombor Attila főigazgató, Labancz Attila, a Kecskeméti Járási Hivatal hivatalvezetője, és Kollár Péter, a Foglalkoztatási Főosztály főosztályvezetője nyitotta meg.

„JÖVŐD A TÉT!” kiállításon elsősorban a térség középfokú intézményeivel valamint duális partnereikkel ismerkedhettek meg az érdeklődők, emellett tájékozódhattak továbbtanulási lehetőségekről, felnőttképző-intézmények ajánlatairól és   élő szakmabemutatókat tekinthettek meg. A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében a „Tanulj szakmát” tájékoztatón való részvételre és üzemlátogatásra is volt lehetőségük az érdeklődő fiataloknak. A helyszínen elérhetőek voltak a foglalkoztatási szolgálat nyújtotta lehetőségek, mint: Foglalkozás Információs Tanácsadás, EURES tanácsadás (külföldről hazatérő munkavállalók részére munkaerő-piaci információ nyújtása, valamint biztonságos munkavállalás uniós országokban), pályaorientációs kérdőívek kitöltése, továbbá lehetőség volt megismerkedni a http://eletpalya.munka.hu – internet alapú pályainformációs honlappal.

A kiállítás sorozat következő állomásának Kalocsán 2017. november 7-én (kedden) a Városi Sportcsarnok ad otthont az iskolák és pályaválasztó tanulók részére.

 

A záró rendezvény helyszíne 2017. november 14-én (kedden) Baján a Turisztikai Központ (Baja, Petőfi sziget, Március 15. sétány.) lesz.

(Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal)