Az Ifjúsági Garancia Rendszer keretében megvalósuló
Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program 5.2.1-14-2015-00001 eredményei

Az Ifjúsági Garancia Rendszer 2015. évben történő bevezetésével hazánk vállalta, hogy a 25 év alatti fiataloknak meghatározott időtartamon belül konkrét segítséget nyújt a munka illetve tanulás világába történő be- vagy visszajutáshoz.


A fiatalok számára a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Járási Hivatalainak Foglalkoztatási Osztályai szolgálnak belépési pontként az Ifjúsági Garancia Rendszerbe.


A projekt indulása óta eltelt időszak eredményei bizonyítják, hogy szükség volt a kezdeményezésre, a fiatalok igényt tartanak arra, hogy segítsük Őket a munkaerőpiacra történő belépésben.


A 2015. januártól, a projekt indulásától eltelt időszakban, Bács megyében 7.646 fő, célcsoportba tartozó személyt szólítottak meg és tájékoztattak a projekt nyújtotta lehetőségekről.


A GINOP 5.2.1-14 projektbe 2017. október 30-ig 4.178 személy került bevonásra. Valamennyi bevont személy igénybe vette a számukra felajánlott munkaerőpiaci szolgáltatások valamelyikét.


Különböző bér jellegű támogatások segítségével 2.904 fő elhelyezését sikerült megvalósítani, 1.226 fiatalnak pedig képzéssel tudtuk növelni elhelyezkedési esélyeit.


Célunk, hogy minél több, a célcsoportba tartozó fiatal munkaerőpiaci integrációját segítsük támogatott elhelyezéssel vagy képzéssel.

 

Amennyiben Ön is érintett és segítségre van szüksége, kérjük, kérdéseivel forduljon bizalommal a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályához, illetve a járási hivatalok foglalkoztatási osztályai munkatársaihoz. További információ a www.ifjusagigarancia.gov.hu – oldalon, illetve Facebook oldalunkon: https://www.facebook.com/Ifjúsági Garancia

(Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal)