A 2017/2018-as tanévben is meghirdetésre került a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által kiírt Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola pályázat.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium első alkalommal a 2016/2017-es tanévben kiírt Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola pályázat keretében azon oktatási intézmények intézkedéseit értékelte, amelyek tanulóik körében a tudatos fogyasztói szemlélet általánossá válásához és a fiatal fogyasztók gyakorlatban használható ismereteinek bővítéséhez járulnak hozzá.

Az iskolák kedvezően fogadták a pályázatot, amely széles körben szólította meg az intézményeket.

Országosan 35 iskola pályázott az elmúlt tanévben, amelyből 23 általános és középiskolának került átadásra 13 megyében az elismerés. A díjazott iskolák között 11 intézmény szakképző iskola, míg 2 intézmény külhoni magyar iskola volt. Színvonalas pályázatok egyaránt érkeztek nagyvárosokból, megyeszékhelyekről és kisebb településekről is. Az elismerésben részesült iskolák között volt hátrányos helyzetű, valamint fogyatékkal élő diákokat oktató intézmény is, továbbá gazdasági, egyházi, művészeti, egészségügyi és szociális, sport, valamint készségfejlesztő iskola is.

Az elmúlt év tapasztalatai alapján a 2017/2018-as tanévtől a pályázat kiegészült egy olyan kategóriával, amely a fogyasztóbarát vállalkozói szemlélet terjesztésével összefüggő tevékenységeket díjazza, mivel a fiatalok nemcsak a jövő fogyasztói, hanem a jövő vállalkozói is lesznek.

 

A pályázati felhívás, adatlap és nyilatkozat megtalálható a www.kormany.hu honlapon a dokumentumok oldalon. A pályázat a tanév ideje alatt bármikor benyújtható.

(Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal)