A Nemzetgazdasági Minisztérium 2018. április 03. napján közzétett tájékoztatása alapján Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter döntött a mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak támogatására kiírt NFA-2017-2-KKV pályázatokról.

A támogatott vállalkozások listája az alábbi elérhetőségen található:

http://www.kormany.hu/hu/nemzetgazdasagi-miniszterium/hirek/kozel-300-kkv-reszesul-munkahelyteremto-tamogatasban

A pályázati időszaka 2018. január 1-jétől nyílt meg, és a 2018. február 9-én zárult. 2018. január 12-19. között a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya Munkahelyteremtés 2018 elnevezésű munkáltató fórumsorozatán tájékoztatást nyújtott a pályázattal kapcsolatos fontos tudnivalókról a megye 11 járásában annak érdekében, hogy megyénkben minél több munkáltató értesüljön a pályázati lehetőségről. Munkáltatók, pályázatírók és könyvelő irodák képviselői vettek részt a tájékoztatókon.

A miniszteri döntés eredményeként Bács-Kiskun megyében összesen 208.193.821,- forint támogatásra szerződhetnek majd le a nyertes pályázók, akik vállalják, hogy támogatott beruházásukat legkésőbb 2018. december 31-ig befejezik. A beruházások hatására a nyertes vállalkozásoknál foglalkoztatott 339 fős munkavállalói létszámot 116 fővel fogják bővíteni a közeljövőben. A nyertesek vállalják, hogy a meglévő és a támogatásnak köszönhetően létrejövő új munkahelyeken foglalkoztatottak létszámát 2 évig megtartják, beruházásukat legalább 3 évig működtetik. A támogatás mértéke a létrehozott új munkahelyek számától és a beruházási értékből adódik. A munkáltatók a létszámbővítés során álláskeresők foglalkoztatáshoz igényelhető kiegészítő támogatás lehetőségével is éltek összesen 67 fő tekintetében jelezték pályázatukban, hogy álláskeresőt, vagy 12 hónap alatt kizárólag közfoglalkoztatási jogviszonyban foglalkoztatott személyt alkalmazását vállalják. A nyertes pályázók elsősorban a feldolgozóiparban végzik tevékenységüket, ezen belül az élelmiszer- italgyártás, fémfeldolgozás, gumi-, műanyag termékgyártás, bútorgyártás, illetve nyomdai tevékenység területén folytatnak termelést. Az építőipari fejlesztések, kereskedelmi jellegű és egyéb szolgáltató tevékenységek és a vendéglátás területén is várhatók fejlesztések a sikeres pályázat eredményeként.

A nyertesek a döntésről szóló értesítés átvételét követően tudnak szerződést kötni a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályán.

(Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal)