Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal

 

 

Vezető hírek

Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal, 2014. július 28. 8:59

Tájékoztatás

Tájékoztatás ügyfélfogadási szünetről

Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal, 2014. július 25. 11:26

Észrevétlen eltűnt televízió-csatornája?

Közelmúltban az egyik hírközlési szolgáltató az előfizetők előzetes értesítése nélkül, a vállalt határidő előtt távolította el egyes televízió csatornáit programcsomagjaiból. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (a továbbiakban: NMHH) eljárása során megállapította, hogy a szolgáltató nem tartotta be saját általános szerződési feltételeit (ÁSZF), amikor is a módosítást nem közölve ügyfeleivel, megfosztotta őket az esetleges szolgáltató-váltás lehetőségétől.

Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal, 2014. július 21. 15:45

Megfelelő a víz minősége a kecskeméti Szabadidő Központban

A nagyszámú lakossági érdeklődésre való tekintettel a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Kecskeméti Járási Hivatal Járási Népegészségügyi Intézete tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a Ride Company Kft. által a kecskeméti Szabadidő Központban üzemeltetett szabad strandon a fürdőhely vízminősége megfelelő, fürdésre alkalmas.

Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal, 2014. július 21. 15:39

Tudnivalók a munkahelyeken kialakuló kedvezőtlen, meleg klímakörnyezettel kapcsolatban

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései alapján várható magas napi középhőmérsékletre (hőhullámra), valamint az Országos Tisztifőorvos által elrendelt II. fokú hőségriasztásra tekintettel a Nemzeti Munkaügyi Hivatal Munkavédelmi és Munkaügyi Igazgatóság (a továbbiakban: NMH MMI) Munkavédelmi Főosztálya felhívja valamennyi munkáltató figyelmét a munkavállalók egészségének, biztonságának védelme érdekében szükséges megelőző intézkedések megtételére.

Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal, 2014. július 21. 15:28

Átvette kinevezését a miniszterelnöktől Kovács Ernő megyei kormánymegbízott

Kinevezte a fővárosi és a megyei kormányhivatalok vezetőit Orbán Viktor miniszterelnök. A tisztséghez szükséges esküokmányokat a kormányfőtől pénteken vehették át a megbízottak, köztük Kovács Ernő is, aki a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal élén fog dolgozni.

Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal, 2014. július 18. 11:01

Tanácsok hőség idejére

Mit igen és mit nem?
A globális felmelegedés, a klímaváltozás következtében a hőséghullámok számának növekedésével kell számolni. Ezek az időszakok különösen megviselik a szervezetet. A fővárosban például 2001. és 2005. között évente 1-2 hőhullám fordult elő, az utóbbi években viszont ez a szám tovább emelkedett. Az országos tisztifőorvos által kiadott négy riasztás alatt összesen 1666-al több haláleset történt, meghaladva a 2007-es értéket (1100 fő).
A napi átlaghőmérséklet 5 °C-os emelkedése:
- 10%-al növeli az összes halálok miatti halálozás kockázatát
- 12%-al a szív- és érrendszeri betegségek miatti halálozás kockázatát
- 15%-al a szívpanaszok és „általános rosszullét” miatti sürgősségi mentőhívások számát.