Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal

 

 

Vezető hírek

Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal, 2014. október 30. 13:13

Ismét aktuális a nitrát adatszolgáltatás

Az 59/2008. (IV.29.) FVM rendelet 10. §. (2) és 11. § (2) bekezdései alapján, a vizek mezőgazdasági eredetű nitrátszennyezéssel szembeni védelméhez kapcsolódó Cselekvési Program részeként, a mezőgazdasági gazdálkodók egy részének adatszolgáltatási kötelezettsége keletkezik.

Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal, 2014. október 30. 13:09

MEGHÍVÓ Állásbörzére

„Mindig van esélyem a munka világában”

Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal, 2014. október 22. 8:15

Tájékoztató a kéknyelv megbetegedéssel kapcsolatos intézkedésekről, az állattartókra vonatkozó korlátozásokról

Tájékoztatom az érintett gazdálkodókat, hogy a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal állat-egészségügyi nemzeti referencia laboratóriuma kimutatta a kérődző állatokat megbetegítő kéknyelv-betegség előfordulását Csongrád megye és Bács-Kiskun megye déli részén.

Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal, 2014. október 22. 8:10

Kalocsa adott helyet a pályaválasztási kiállításnak

Baja és Kecskemét után Kalocsa adott helyet a 2014. évi „Jövőd a tét!” pályaválasztási kiállítás- sorozat megyei záró rendezvényének. A kiállítást október 21-én 52 kiállító, köztük 22 középiskola részvételével rendezték meg a megújult Városi Sportcsarnokban.

Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal, 2014. október 18. 12:43

„Jövőd a tét” - pályaválasztási kiállítás Kecskeméten

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja immár 20 éve hagyományszerűen rendezi meg elsősorban az általános iskolák 7-8. osztályos tanulóinak szóló pályaválasztási kiállítást.
A folyamatosan növekvő érdeklődésnek köszönhetően idén három helyszínen valósul meg a kiállítás. Először Baján, majd október 17-18-án Kecskeméten, a Lánchíd utcai Sportcsarnokban fogadják az érdeklődőket. Az eseménysorozat záró rendezvényére október 21-én kerül sor Kalocsán a Városi Sportcsarnokban.
A kiállításokon elsősorban a térség középfokú intézményeivel ismerkedhetnek meg az érdeklődők, de emellett tájékozódhatnak tovább-tanulási lehetőségekről, felnőtt képző intézmények ajánlatairól, illetve élő szakmabemutatókat tekinthetnek meg.

Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal, 2014. október 18. 12:39

10 százalék alá esett a munkanélküliség Bács-Kiskunban

2014. október 17-én Kovács Ernő kormánymegbízott és Kollár Péter, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának igazgatója sajtótájékoztatón számolt be a megye aktuális foglalkoztatási adatairól.
A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy szeptember végén a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja 22049 álláskeresőt tartott nyilván a megyében, az egy hónappal korábbinál 4,2 százalékkal, a tavaly szeptemberhez képest pedig 21,5 százalékkal kevesebbet.