Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal

 

 

Vezető hírek

Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal, 2014. október 18. 12:43

„Jövőd a tét” - pályaválasztási kiállítás Kecskeméten

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja immár 20 éve hagyományszerűen rendezi meg elsősorban az általános iskolák 7-8. osztályos tanulóinak szóló pályaválasztási kiállítást.
A folyamatosan növekvő érdeklődésnek köszönhetően idén három helyszínen valósul meg a kiállítás. Először Baján, majd október 17-18-án Kecskeméten, a Lánchíd utcai Sportcsarnokban fogadják az érdeklődőket. Az eseménysorozat záró rendezvényére október 21-én kerül sor Kalocsán a Városi Sportcsarnokban.
A kiállításokon elsősorban a térség középfokú intézményeivel ismerkedhetnek meg az érdeklődők, de emellett tájékozódhatnak tovább-tanulási lehetőségekről, felnőtt képző intézmények ajánlatairól, illetve élő szakmabemutatókat tekinthetnek meg.

Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal, 2014. október 18. 12:39

10 százalék alá esett a munkanélküliség Bács-Kiskunban

2014. október 17-én Kovács Ernő kormánymegbízott és Kollár Péter, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának igazgatója sajtótájékoztatón számolt be a megye aktuális foglalkoztatási adatairól.
A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy szeptember végén a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja 22049 álláskeresőt tartott nyilván a megyében, az egy hónappal korábbinál 4,2 százalékkal, a tavaly szeptemberhez képest pedig 21,5 százalékkal kevesebbet.

Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal, 2014. október 17. 8:42

A készülő S3 stratégia a társadalmi egyeztetés szakaszába lépett

Számítunk a véleményére!

Társadalmi egyeztetésen került megvitatásra a Nemzeti Intelligens Szakosodási Stratégia tervezete, amely várhatóan lehetőséget fog nyitni a megyei vállalkozások számára az Európai Uniós forrásokhoz való hozzáférésre a kutatás-fejlesztés és innováció területén.

Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal, 2014. október 15. 10:04

Pályázat hatósági állatorvosi munkakör betöltésére

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Kalocsai Járási Hivatala vezetője a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet BKMKH Kalocsai Járási Hivatal Járási
Állategészségügyi és Élelmiszer-ellenőrző Hivatalához hatósági állatorvos munkakör betöltésére.

Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal, 2014. október 15. 9:31

Magyarországon is megjelent a kéknyelv- betegség

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) állategészségügyi nemzeti referencia laboratóriuma kimutatta a kérődző állatokat megbetegítő kéknyelv-betegség előfordulását Csongrád megye déli részén.

Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal, 2014. október 15. 9:28

Véleményezze Ön is a készülő nemzeti intelligens szakosodási (S3) stratégiát!

A 2014-2020-as Európai Uniós tervezési időszakban kutatás-fejlesztésre és innovációra (KFI) hazánk várhatóan több mint 700 Mrd Ft EU által társfinanszírozott támogatást költhet el. A támogatások folyósításának egyik feltétele, hogy az egyes területi egységek gazdasági és kutatási területeken szakosodjanak, mely irányokat nemzeti intelligens szakosodási stratégiába (röviden: S3) szükséges foglalni. Magyarország S3 tervezési folyamatait a Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) koordinálja. A stratégia készítés fontos része, hogy a munkába a helyi gazdaság, társadalom képviselői az S3 tervezet véleményezésével is bekapcsolódjanak.