Vezető hírek

Vas Megyei Kormányhivatal, 2018. augusztus 13. 11:41

Tuzson Bence: Valódi közszolgálatot építünk, a hivatalainknak segítenie és nem gáncsolnia kell az embereket

Személyes feladatomnak tekintem, hogy a rossz és fölöslegesen hosszadalmas eljárásokat kiiktassuk. Szolgáltató államot építünk, amelynek egyetlen feladata, hogy az embereket szolgálja, de a közösség érdekében létrejött szabályokat következetesen betartassa - mondta a PestiSrácok.hu-nak adott nagyinterjúban Tuzson Bence, a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkár.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal, 2018. augusztus 14. 15:30

Ismét lehet pályázni munkahelyteremtő beruházás támogatására!

A Pénzügyminisztérium nyílt pályázatot hirdetett a mikro-, kis- és középvállalkozások (a továbbiakban: KKV-k) munkahelyteremtő beruházásainak támogatására. A felhívás célja a KKV-k fejlődésének, gazdaságban betöltött szerepének, piaci pozíciójuk javítása érdekében munkahelyteremtő beruházások támogatása. A támogatás formája vissza nem térítendő támogatás.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2018. augusztus 14. 11:52

V. Kárpát-Haza Magyar Konferencia és Üzletember Fórum Jászberényben

A gazdasági és kulturális együttműködés lehetőségeiről, a határokon túl élő magyarok nemzeti identitásának megőrzéséről és a család, valamint az üzleti-szféra anyanyelv-ápolásban betöltött szerepéről egyeztettek Kárpát-medencei vállalkozók és kulturális szakemberek Jászberényben. Az ötödik alkalommal megrendezett Kárpát-Haza Magyar Konferencia és Üzletember Fórum már az előző években is több sikert ért el, a többi között Erdélyben és felvidéken is működnek már jászsági vállalkozókkal közösen létrehozott munkahelyek – hangzott el a konferencián, amelyen hivatalunkat dr. Dobos Róbert, a Jászberényi Járási Hivatal vezetője képviselte.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2018. augusztus 14. 11:43

Megújult a 46-os főút közel 2 km-es, mezőtúri belterületi szakasza

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Jász-Nagykun-Szolnok megyében 2018-ban 11,348 milliárd forintot fordíthat útfelújításra amelyből a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program 2,517 milliárd forintot, míg Magyarország Kormánya 8,831 milliárd forint forrást biztosít. A projekt újabb mérföldkőhöz érkezett, ezúttal a 46-os főút közel 2 km-es, mezőtúri belterületi szakasza újult meg.

Veszprém Megyei Kormányhivatal, 2018. július 9. 13:34

„Vigyázunk Rád a Balatonon”

„Vigyázunk Rád a Balatonon” címmel jelent meg egy új, lakosságtájékoztató füzet, ami bárki számára elérhető elektronikusan, vagy akár papír alapon, térképes formában is. A kiadvány sajtónyilvános bemutatására 2018. július 6-án Veszprémben, a Megyeházán került sor, ahol Dr. Tuzson Bence, közszolgálatért felelős államtitkár, valamint Takács Szabolcs, Veszprém megyei kormánymegbízott ismertette a kezdeményezés fontosságát, valamint a kiadvány tartalmát. A bemutatót követően „Érezd magad jól a Magyar-tengeren, Vigyázunk Rád a Balatonon” című gyermekrajzpályázatra elkészített legszebb művek alkotói vették át díjaikat.

Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal, 2018. július 9. 11:08

A Soproni Járási Hivatal is kitelepült a Volt Fesztiválra

26. alkalommal került sor a soproni Volt Fesztiválra 2018. június 26. – 2018. július 01. között, melyen a Soproni Járási Hivatal Népegészségügyi Osztálya a fesztivál résztvevői számára játékos és interaktív foglalkozással egybekötött foglalkozásokat tartott a helyes kézmosás és az egészséges táplálkozás fontosságáról.