Vezető hírek

Pest Megyei Kormányhivatal, 2017. április 26. 11:06

Támogatás álláskeresőknek, hogy vállalkozóvá váljanak

Vissza nem térítendő támogatást ad az állam azoknak a munkakeresőknek, akik olyan vállalkozást indítanak, amelyben saját magukat foglalkoztatják – hangsúlyozta Tarnai Richárd egy munkaerőpiaci fórumon. Pest megye kormánymegbízottja kiemelte, a pályázatokat két „turnusban” április 1-je és május 30-a, valamint augusztus 1-je és augusztus 31-e között lehet benyújtani a források erejéig.

Csongrád Megyei Kormányhivatal, 2017. április 24. 9:39

Holnaptól mindhárom szegedi kormányablakban elérhető a Kontakt jeltolmácsszolgálat

Hallássérült fiatalok tesztelik a rendszert

A hallássérült gyermekek oktatására, képzésére szakosodott, szegedi Klúg Péter iskola és diákotthon végzősei (szakiskolások) tesznek látogatást holnap délelőtt 11 órától az ország legtöbb munkaállomásával rendelkező Kormányablakában, hogy a hivatali ügyintézéssel ismerkedjenek. Ebből az alkalomból helyezik üzembe a Csongrád Megyei Kormányhivatal Rákóczi téri, központi épületének ügyfélszolgálatán és a NOVA áruházban kialakított Kormányablakban is azt a tabletet, amelynek segítségével elérhető a SINOSZ szolgáltatása, a siketek és nagyothallók önálló tájékozódását, ügyintézését segítő jeltolmács szolgáltatás. A szegedi TESCO Áruházban 2014-ben megnyitott kormányablak volt az első az országban, ahol ez a rendszer a hivatali ügyintézés során rendelkezésre állt és azóta is működik. Holnaptól mindhárom szegedi kormányablak rendelkezni fog ilyen lehetőséggel.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2017. április 24. 15:23

Az energiahatékonyság a fenntarthatóság és versenyképesség alapja

Megfelelő energia-beszerzéssel és az energiaellátó-rendszerek korszerűsítésével hosszú távon is fenntarthatók és versenyképesek lesznek a hazai cégek és intézmények - mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára pénteken, az I. Jászsági gazdasági és fejlesztési konferencián, Jászberényben, amelyen Dr. Kállai Mária megyei kormánymegbízott köszöntötte a résztvevőket.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2017. április 21. 13:52

Dr. Szabó Sándor: gyorsabb és hatékonyabb az ügyintézés

Az elmúlt év júliusától ismét átalakult a megyei kormányhivatalok eddigi szervezeti struktúrája, új feladatok delegálásával és az addigiak rendszeren belüli átcsoportosításával. Ezek a változások a folyamatos infrastrukturális fejlesztésekkel együtt az ügyfélbarát, ügyfélközpontú és átlátható közigazgatás megteremtését célozták meg. A Nógrád Megyei Kormányhivatal munkájáról és terveiről a Nógrád Megyei Hírlap kérdezte dr. Szabó Sándor kormánymegbízottat.

Veszprém Megyei Kormányhivatal, 2017. április 20. 13:17

Minden Pápa környéki álláskereső találhatna munkát

Április 11-én, kedden délelőtt zajlott a Pápai Állásbörze, melyen 38 munkáltató száznál több munkakörben közel 720 álláskínálattal várta az álláskeresőket.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal, 2017. április 12. 16:14

Húsvéti üdvözlet

Áldott Húsvéti Ünnepeket kívánunk minden kedves ügyfelünknek!