Vezető hírek

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2017. november 23. 13:35

Tanácsok utazásvásárláshoz

Egyre többen választják a külföldi és belföldi utazásokat a Black Friday és a karácsony előtti akciók során. Budapest Főváros Kormányhivatala felhívja az utazási csomagokat és más utazási szolgáltatásokat vásárolni kívánók figyelmét a körültekintő vásárlásra annak érdekében, hogy kiszámítható és kellemetlen meglepetésektől mentes pihenésben lehessen részük.

Somogy Megyei Kormányhivatal, 2017. november 20. 16:36

Tájékoztatás a nyugellátások és egyes más ellátások 2017. novemberi kiegészítéséről

A Somogy Megyei Kormányhivatal Kaposvári Járási Hivatala Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztály tájékoztatója a nyugdíjak novemberi emeléséről, kiegészítéséről.

Csongrád Megyei Kormányhivatal, 2017. november 17. 12:57

Meghívó - állatjóléti oktatás élőállat szállítók részére

Tájékoztatom, hogy a Csongrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi és Élelmiszerlánc-biztonsági Főosztály Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztálya az állatoknak a szállítás és a kapcsolódó műveletek közbeni védelméről szóló 1/2005/EK rendelet 6. cikk (5) bekezdésében előírtaknak megfelelően állatjóléti oktatást szervez élőállat szállítók részére.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2017. november 16. 8:31

Vásároljon online biztonságosan!

Az ünnepek közeledtével megnő az elektronikus kereskedelmi forgalom. Gyors és kényelmes az online vásárlás, de az értékesítés virtuális térben történik, a vásárló és az eladó nincs személyesen jelen a szerződéskötés során, az áru nem tekinthető meg személyesen és nem próbálható ki, így kérdések sora vetődik fel a biztonságot illetően.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2017. november 13. 14:31

A járműveket is készítsük fel a télre

A biztonságos közlekedés érdekében még a tél beköszönte előtt gondoskodni kell arról, hogy a gépjárművek műszaki állapota megfeleljen a zord időjárási körülményeknek. Ennek érdekében a közlekedési hatóság november 8-a és 10-e között tartotta meg hagyományos „téli átállás” akcióját.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2017. november 10. 9:10

Miniszterelnökségi sajtóközlemény: Megmenekül a 175 éves "Virágfüzéres ház"

A Miniszterelnökség Társadalmi és Örökségvédelmi Ügyekért, valamint Kiemelt Kulturális Beruházásokért Felelős Helyettes Államtitkársága kezdeményezésére Budapest Főváros Kormányhivatala felügyeleti intézkedés keretében nem adta meg az engedélyt a Baross utca 40. szám alatti, eredetileg Hild József tervei alapján épült, több mint 175 éves műemlék épület részleges bontására és a helyén új épület építésére. A Helyettes Államtitkárság egy korábbi döntés felülvizsgálatára kérte a kormányhivatalt.