Vezető hírek

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2014. november 18. 11:53

Megkezdődött a szolnoki Okmányiroda átalakítása

Az egyablakos ügyintézés lehetősége egyre több állampolgár életét könnyíti meg, ezért folyamatosan bővül az integrált ügyfélszolgálatok száma. Jász-Nagykun-Szolnok megyében ebben az évben már három második generációs Kormányablak fogadja az ügyfeleket. Folytatódik az okmányirodák Kormányablakká alakítása, melynek keretében megkezdődött a Szolnoki Járási Hivatal Szolnoki Okmányirodájának átalakítása. A munkálatokat Dr. Kállai Mária kormánymegbízott is figyelemmel kíséri.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal, 2014. november 17. 15:03

Szamos-Kraszna-közi árvízszint-csökkentő tározó hivatalos átadó ünnepség

2014. november 7-én, 13:00 órától tartották a Szamos-Kraszna-közi árvízszint-csökkentő tározó hivatalos átadó ünnepségét a tunyogmatolcsi gátőrház melletti projektterületen.

Csongrád Megyei Kormányhivatal, 2014. november 17. 10:39

Új alapokon a magyar - szerb üzleti kapcsolatok

Közös pályázati lehetőségek és infrastrukturális beruházások segítik a gazdasági növekedést
A jövőben 60 millió eurós forrás áll rendelkezésre a Szerbia és Magyarország közötti, előcsatlakozási programokra. A most tervezés alatt álló fejlesztések, az energiabiztonság, a javuló határ menti közlekedés, és az új pályázati források lendületet adhatnak a két ország közötti gazdasági kapcsolatoknak. A növekedő kereskedelmi forgalom első számú nyertese Csongrád megye lehet – hangzott el azon a szakmai fórumon, amelyet a Szerb - Magyar Kereskedelmi és Iparkamara rendezett a Megyeházán.

Fejér Megyei Kormányhivatal, 2014. november 14. 8:15

Füstmentes óvoda: már 30 van Fejérben

A dohányosok 90%-a 10-18 éves kora között szívta el első cigarettáját, és szokott rá a dohányzásra – derült ki számos felmérésből. Ismert az is, hogy a dohányos szülők gyermekei ki vannak téve a passzív dohányzás ártalmainak, gyakrabban betegek, több a tüdőgyulladásos, az asztmás gyerek körükben. Ezért tartja fontosnak a Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szerve, hogy már óvodás korban, az életkori sajátosságokat figyelembe véve, foglalkozzanak a dohányzás megelőzésével.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2014. november 11. 15:27

Miniszteri egyeztetés a Fővárosi Kormányhivatalban

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter kormányhivatalokat érintő országjáró körútján Kovács Zoltán területi közigazgatásért felelős államtitkárral ellátogatott a Fővárosi Kormányhivatalba, ahol elsőként György István kormánymegbízottal találkozott, majd a szakigazgatási szervek, illetve a kerületi hivatalok vezetőivel egyeztetett.

Fejér Megyei Kormányhivatal, 2014. november 11. 8:04

Válassz okosan! – pályaválasztási kiállítások Fejérben

Válassz okosan! címmel pályaválasztási kiállításokat rendez novemberben a Fejér Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja. Székesfehérváron, a Türr István Képző és Kutató Intézet igazgatóságán (Seregélyesi út 123.) november 14-én, pénteken 9-től 18 óráig, továbbá november 15-én, szombaton 9-től 14 óráig, Dunaújvárosban, a Dunaferr Sportcsarnokban (Eszperantó út 4.) november 18-án, kedden 9-től 17 óráig várják az érdeklődőket a sokszínű, interaktív rendezvénysorozatra.