Vezető hírek

Somogy Megyei Kormányhivatal, 2017. július 24. 9:12

Az aratás hagyományaira emlékeztek

A betakarítás a mezőgazdaság ünnepe volt régen, s az ma is. Somogybabodon a megyei aratónapon elevenítették fel az elődök tradíciót, azt, amikor még gépek helyett kézzel végeztek minden munkát. Az eseményen részt vett dr. Neszményi Zsolt, a Somogy Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja is.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2017. július 18. 14:57

Idén is lehet pályázni a Magyarországi Falumegújítási Díjakra

Az idén hetedik alkalommal meghirdetett "Magyarországi Falumegújítási Díj" kiírás ezúttal is az "Európai Falumegújítási Díj" hazai előpályázata - a hazai győztes képviseli majd Magyarországot az európai megmérettetésen. A 2017. évi pályázat mottója: "Tovább/gondolni."

Heves Megyei Kormányhivatal, 2017. július 17. 10:05

Közfoglalkoztatásból a versenyszférába – támogatást kaphatsz a váltáshoz!

Ha még nem vagy 25 éves és közfoglalkoztatásban dolgozol, akkor most megéri váltani! A versenyszférában nem csak jobban kereshetsz, de új munkába lépésedhez támogatást is kaphatsz, akárcsak az új munkaadód.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2017. július 5. 8:37

Ingyenes közműcsatlakozás, olcsóbb és fogyasztóbarát ügyintézés

A Kormány a családok, valamint a kis- és közepes vállalkozások terheinek további mérséklése érdekében ingyenessé teszi a közműcsatlakozásokat, továbbá mérsékli vagy teljesen ingyenessé teszi az ide kapcsolódó eljárási díjakat és a korábbinál lényegesen gyorsabb munkára kényszeríti a közműveket.
A lakosság terheinek csökkentésével a korábbi támogatások mellé egy újabb jelentős segítséget kapnak a családok az otthonteremtéshez, legyen szó új ingatlan építéséről vagy a meglévő átalakításáról, valamint a kis és közepes vállalkozások is megszabadulnak egy hatalmas pénzügyi és bürokratikus tehertől, javítva ezzel is a hazai kkv szektor versenyképességét.

Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal, 2017. július 13. 9:03

Az maradhat talpon, aki fejlődik, és előre tekint

Ünnepélyes keretek között, Orbán Viktor miniszterelnök adta át a Balogh Tészta Zrt. új termelő üzemét Tiszakécskén.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2017. július 12. 12:26

Elkészült Heves Megye defibrillátor térképe!

A Heves Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya az Országos Mentőszolgálat Észak-magyarországi Regionális Mentőszervezetével együttműködésben egy országos méretű kezdeményezéshez csatlakozva elkészítette Heves megye nyilvánosan elérhető félautomata defibrillátorainak feltérképezését és digitális felületen való megjelenítését.
A kezdeményezés célja az volt, hogy a defibrillátorok pontos elérhetőségei és maguk a készülékek szükség esetén bárki számára hozzáférhetővé váljanak.