Vezető hírek

Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal, 2014. december 1. 16:01

Indul az újabb közigazgatási ösztöndíjprogram

Ötödik alkalommal hirdetik meg a Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogramot. A kiválasztottak hét hónapot egy hazai központi államigazgatási szervnél, három hónapot pedig egy európai ország közigazgatási intézményénél töltenek el. December 14-ig lehet jelentkezni.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2014. december 3. 11:33

Ismét átadták a Tolna Megyei Prima Díjakat

Az idei évben 10. alkalommal ismerte el a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének Tolna Megyei Szervezete a megye kiválóságait. A díjátadó ünnepségen Dr. Horváth Kálmán kormánymegbízott és Amreinné dr. Gál Klaudia a Tolna Megyei Kormányhivatal igazgatója is részt vett.

Csongrád Megyei Kormányhivatal, 2014. november 24. 8:55

Előzetes tájékoztató vállalkozóknak a karácsonyi ellenőrzésekről

Eljött a kérdések ideje!

A karácsonyt megelőző hetekben több hatóság végez ellenőrzést. A közeli napokban többek között fogyasztóvédelmi-, élelmiszer-biztonsági ellenőrök, valamint vám és pénzügyőrök megjelenésére is számíthatnak a vásárokban, bevásárlóközpontokban az árusok. A hatóságok célja elsősorban az, hogy az eladók betartsák az értékesítésre vonatkozó jogszabályokat, nem pedig a büntetés. Ezért a Csongrád Megyei Kormányhivatal a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara támogatásával kedden négy hatóság bevonásával előzetes tájékoztatást ad arról, hogy mire terjed ki az idei ellenőrzés. A fórumot dr. Juhász Tünde kormánymegbízott, és Koszorús László a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Fogyasztóvédelemért Felelős Helyettes Államtitkára nyitja meg.

Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal, 2014. november 24. 13:32

Együttműködési megállapodást kötött a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal és a Debreceni Egyetem a végzett hallgatók álláskeresésének megkönnyítésére

A megállapodás alapján a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja a végzős hallgatók részére széles körű szolgáltatásokat nyújt, melyek elősegítik beilleszkedésüket a munka világába.

Vas Megyei Kormányhivatal, 2014. november 24. 14:14

Húszezredik ügyfél a kormányablakban

A 2014. március 28-tól működő szombathelyi Hollán Ernő utcai kormányablakban november 20-án, csütörtökön délután a húszezredik ügyfelet köszöntötte a járási hivatalvezető.

Somogy Megyei Kormányhivatal, 2014. november 24. 10:50

Somogy megyében is zajlik az önkormányzati képviselők képzése

Kaposváron folytatódott az önkormányzati képviselők képzése. A Somogy Megyei Kormányhivatal Törzshivatalában tartott rendezvényen köszöntőt mondott Dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott.