Vezető hírek

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2017. szeptember 15. 13:03

A totalitárius diktatúrák áldozatai társadalombiztosítási és munkajogi helyzetének rendezése

A Kormány 236/2017 (VIII. 18.) Korm. rendelete lehetővé tette, hogy a totalitárius diktatúrák áldozatai társadalombiztosítási és munkajogi helyzetének rendezésről szóló jogszabályok alapján azok akik kérelmet eddig még nem nyújtottak be, nyugdíjrendezési kérelmüket 2017. augusztus 19-től előterjeszthessék.

Csongrád Megyei Kormányhivatal, 2017. szeptember 14. 10:06

100 önkéntessel csatlakozik a TeSzedd! akcióhoz a Csongrád Megyei Kormányhivatal

A TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció ma hazánk legnagyobb önkéntes mozgalma, amely idén immár hetedik alkalommal valósul meg. A kezdeményezéshez a Csongrád Megyei Kormányhivatal 100 önkéntessel társul, akik Szegeden, öt helyszínen gyűjtik majd holnap a szemetet. Ezzel az akcióval veszi kezdetét a szervezet több, mint egy hónapon át tartó rendezvénysorozata, amely a környezet és természetvédelem ügyére irányítja rá a figyelmet.

Pest Megyei Kormányhivatal, 2017. szeptember 13. 12:18

Zavartalan a levegőminőség mérése Budapesten

Folyamatosan mérnek a műszerek és folyamatosan elemzik a szakemberek az adatokat a budapesti légszennyezettséggel kapcsolatban. Kihagyás nélküli, folyamatos az adatgyűjtés az Országos Légszennyezettségi Mérőhálózat (OLM) Pest Megyei Kormányhivatal által üzemeltetett alközpontjában. A levegőminőség monitorozása továbbra is megszakítás nélküli, a szakemberek hangsúlyozzák: a levegő minőségében rendkívüli intézkedésre okot adó változást nem tapasztaltak sem augusztusban, sem szeptemberben.

Pest Megyei Kormányhivatal, 2017. szeptember 12. 10:58

Egészségügyi vizsgálatoknak álcázott termékértékesítések

A Pest Megyei Kormányhivatal Érdi Járási Hivatal Közlekedési és Fogyasztóvédelmi Főosztály országos témavizsgálat keretében ellenőrizte az árubemutatókat és az egészségügyi vizsgálatoknak álcázott termékértékesítéseket. Az ellenőrzések eredményeiről Tarnai Richárd, a Pest Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja szeptember 11-én, a Kossuth Rádió Napközben című műsorában számolt be.

Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal, 2017. szeptember 5. 8:03

Egymilliárd forintos iskolafejlesztés Fertődön

Egymilliárd forintos hazai forrásból, kiemelt beruházásként épült meg Fertődön a Soproni Szakképzési Centrum Porpáczy Aladár Szakképző Iskolájának tíz tantermet, természettudományos szaktantermet és egy tornacsarnokot is magában foglaló épülete, amelyet Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára avatott fel a hétfői tanévnyitó ünnepségen. A rendezvényen megjelent Széles Sándor kormánymegbízott.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2017. szeptember 4. 16:02

Már jelentkezhetnek a víz- és villanyszerelők a központi nyilvántartásba

Ingyenessé tette a Kormány a közműcsatlakozásokat július 1-től a családok, valamint a kis- és közepes vállalkozások számára, valamint mérsékelte vagy teljesen ingyenessé tette az ehhez kapcsolódó eljárási díjakat is. Emellett szeptembertől a gázcsatlakozásokhoz hasonlóan az áram- és víziközmű-szektorban is lehetővé válik a családoknak és a kisvállalkozásoknak, hogy maguk válasszák ki a közműcsatlakozási munkák kivitelezőit. A változásnak köszönhetően gyorsabbá válik az ügymenet, hiszen megszűnik az elosztótársaságok eddig meglévő monopolhelyzete a közmű-kivitelezések terén, amely az építkezések, átalakítások körülményes engedélyezését és a kivitelezés elhúzódását eredményezte.