Vezető hírek

Heves Megyei Kormányhivatal, 2014. október 28. 15:57

Uniós források növelhetik a megye esélyeit

A Heves Megyei Államigazgatási Kollégium (HMÁK) ma tartotta soros ülését Egerben, a Megyeházán. Dr. Pajtók Gábor, a kollégium elnöke köszöntő beszédében azt hangsúlyozta, hogy megyénk életében különös fontosságú lesz a 2014-2020-as Európai Uniós fejlesztési ciklus, hiszen a fejlesztésre - nagyrészt gazdaságfejlesztésre - lehívható 12 ezer milliárd forint esélyt adhat a leszakadni látszó észak- és dél-hevesi területeknek a megkapaszkodásra.

Csongrád Megyei Kormányhivatal, 2014. október 27. 15:33

Elektronikus ügyintézés a gyakorlatban

Egyetemisták néztek be a kormányablakon

Szegedi Tudományegyetem jogi karán tanuló hallgatók látogattak ma a megyeházán működő kormányablakba. „Az elektronikus ügyintézés a gyakorlatban” című kurzus diákjait az integrált ügyfélszolgálaton a kormánymegbízott, dr. Juhász Tünde fogadta.

Pest Megyei Kormányhivatal, 2014. október 20. 14:43

Reggelivel kedveskedtek a bringával érkezőknek

Házi készítésű sütemények, zsíros kenyerek, kakaós csigák és forró tea is várta ma reggel a kerékpárral munkába érkező munkatársakat a kormányhivatal díszudvarán felállított sátorban. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Magyar Kerékpárosklub 14. alkalommal indított közös kampányához idén is csatlakozott a Pest Megyei Kormányhivatal, az akció legfontosabb célja a kerékpározás népszerűsítése.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal, 2014. október 16. 14:05

Bűnmegelőzési szabadegyetemi képzés

„Erőszak – bűnözés - bűnmegelőzés” címmel bűnmegelőzési szabadegyetemi képzés indult a Miskolci Egyetem felnőttképzési központjában, immár tizedik alkalommal, október 15-én.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2014. október 13. 10:55

Csaknem 500-an csatlakoztak a mellrák elleni figyelemfelhívó sétánkhoz

Mellrák elleni figyelemfelhívó sétát szervezett a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal. A tavalyi, hagyományteremtő jelleggel megvalósított sétán közel 400-an voltak, idén azonban csaknem 500-an csatlakoztak a kezdeményezéshez. Nagy létszámban jelentek meg a sétán a megyéből civil szervezetek, nyugdíjasklubok, egyesületek, a Hetényi és a MÁV kórház vezetői illetve munkatársai, a Nemzeti Adó-és Vámhivatal és a Büntetés-végrehajtási Intézet munkatársai, valamint az iskolák, óvodák dolgozói, pedagógusai, és a fiatal generációt képviselve a diákok.

Vas Megyei Kormányhivatal, 2014. október 10. 8:56

Elkészült az új belgyógyászati tömb Szombathelyen

Az elmúlt négy évben összesen 12 milliárd forintot fordítottak a szombathelyi Markusovszky kórház fejlesztésére, ennek több mint a felét teszi ki az új belgyógyászati tömb építése - közölte Hende Csaba a 14 ezer 500 négyzetméter alapterületű, hatszintes épületegyüttes műszaki átadásán.