Vezető hírek

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2016. augusztus 23. 9:18

Közlekedési kártya bevezetéséhez kapcsolódó NEK-regisztráció

A közösségi/tömegközlekedésben (BKK Zrt., MÁV Start Zrt., Volán Zrt.) 2017 során lépcsőzetesen bevezetésre kerül az új elektronikus jegyrendszer. Ezt követően a tömegközlekedési eszközök és az utazási kedvezmények csak közlekedési kártyával lesznek igénybe vehetők. Az úgynevezett NEK (Nemzeti Egységes Kártyarendszer) keretében kiadásra kerülő közlekedési kártya igényléséhez szükség van egy előzetes regisztrációra, amely NEK regisztrációt az állampolgárok az okmányirodákban és a kormányablakokban már most megtehetik.

Csongrád Megyei Kormányhivatal, 2016. augusztus 23. 9:08

Mobil Kormányablakkal SZIN-esít a Kormányhivatal

"Fesztiválhivatalt" nyit négy napra a Szegedi Ifjúsági Napok látogatóinak a Csongrád Megyei Kormányhivatal. A Körös-Toroki napokon már bemutatott és kipróbált mozgó kormányablak települ ki a Civil falu területére, ezzel is növelve a helyszínen nyújtható szolgáltatások számát. A KEKKH Mobilizált Ügyfélszolgálata képes az ország bármely pontján biztosítani az okmányirodákban, kormányablakokban megszokott ügyintézést. Az idő- és térbeli korlátokat áthidaló mobilizálható ügyfélszolgálatnak köszönhetően a SZIN-es "Fesztiválhivatalban" többek között például személyigazolványt, útlevelet is lehet majd igényelni.

Somogy Megyei Kormányhivatal, 2016. augusztus 20. 15:57

Magyarok kenyere - Sok millió búzaszem, egy nemzet

Balatonbogláron került sor a Magyarok Kenyere program keretében összegyűjtött búzából készült új kenyér megszentelésére. A Nemzeti Agrárgazdasági kamara Somogy megyei ünnepségén dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott is részt vett.

Pest Megyei Kormányhivatal, 2016. augusztus 19. 13:28

Sikeres konzultáció az állami rezsicsökkentésről


Augusztus 19-vel lezárul az állami rezsicsökkentésről rendezett lakossági konzultáció. Az állampolgárok egy hónap alatt több mint kétszáztizenötezer kérdőívet töltöttek ki papíron vagy elektronikus formában.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2016. augusztus 16. 15:39

Életpályamodell a közszolgálatban

A Kormány 2010-ben megkezdett reformtörekvéseinek legfontosabb célkitűzése volt a „Jó Állam” koncepciójának a megvalósítása, a hatékony és ügyfélbarát közigazgatás kiépítése. Ennek során az elmúlt években a modern magyar közigazgatás legnagyobb átalakítását vitte végbe a kormányhivatalok és járási hivatalok létrehozásával, illetve a kormányablakok kialakításával. Az állami tisztviselőkről szóló 2016. évi LII. törvény hatálybalépésével ezekbe a lépésekbe illeszkedik az állami tisztviselői kar és az életpályamodell létrehozása is.

Veszprém Megyei Kormányhivatal, 2016. augusztus 16. 15:32

Életbe lépett az állami tisztviselői életpályamodellt szabályozó törvény

Jelentős illetménynövekedést jelent a járási hivatalokban dolgozók számára a július 1-jén elindult állami tisztviselői életpályamodell. Az Országgyűlés május 24-én szavazta meg a fővárosi és megyei kormányhivatalok állami tisztviselői és ügykezelői szolgálati jogviszonyának szabályozására vonatkozó törvényt. A jogszabály július 1-jén lépett hatályba, de egyes rendelkezéseit csak 2017 januárjától kell alkalmazni. A változás értelmében a jövőben az állami tisztviselők fizetése nem alapilletményből, valamint illetmény kiegészítésből és pótlékokból áll, hanem egyösszegű illetmény megállapításra van lehetősége munkáltatónak.