Vezető hírek

Fejér Megyei Kormányhivatal, 2015. március 25. 13:36

A kormányhivatalokhoz kerülnek április 1-jével a családtámogatási ellátások

A fővárosi és megyei kormányhivatalok hatáskörébe kerülnek április 1-jével a családtámogatási és lakáscélú állami támogatásokkal összefüggő feladatok a Magyar Államkincstár megyei igazgatóságaitól - közölte Kovács Zoltán területi közigazgatásért felelős államtitkár kedden az MTI-vel.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2015. március 24. 17:04

Hatékonyabb lesz az ügymenet a kormányhivatalnál

Egyszerűsödnek a hatósági eljárások, átláthatóbb lesz az ügymenet április elsejétől a kormányhivatalokban és a járási hivatalokban.
Új szakaszához ért a területi közigazgatás átalakítása. Ennek lényege, hogy április elsejével mind a megyei, mind a járási hivatalokban összevonják a jelenleg önálló feladat- és hatáskörrel rendelkező szakigazgatási szervek döntő többségét.

Csongrád Megyei Kormányhivatal, 2015. március 23. 15:51

Vége a hosszú várakozási időnek a telefonos ügyfélszolgálatokon

Öt percen belüli élőhangos bejelentkezést ír elő a jogszabály

Az országban elsőként Csongrád megyében született jogerős bírósági ítélet egy telefonos ügyfélszolgálat élőhangos bejelentkezésével kapcsolatban. A Csongrád Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelőségéhez azzal a panasszal fordult egy ügyfél, hogy a Magyar Telekom Távközlési Nyrt. 1412-es számú, telefonos ügyfélszolgálatánál egy esetben az élőhangos bejelentkezésre 23 perc 50 másodpercet várt, míg más esetben pedig 1 óra 3 perc 8 másodpercig tartó várakozás ellenére sem jutott el az élőhangos bejelentkezésig. Egy jogszabály 5 percen belüli, élőhangos bejelentkezést ír elő.

Pest Megyei Kormányhivatal, 2015. március 16. 16:11

A mi március 15-énk!

Országszerte tízezrek szavalták egy időben tegnap délután a Nemzeti dalt. A civil kezdeményezéshez Pest megye 35 településen, mintegy háromezren csatlakoztak. Tarnai Richárd kormánymegbízott Nagykovácsiban szavalta együtt a jelenlévőkkel Petőfi versét. A Pest Megyei Kormányhivatalban március 13-án emlékeztek az 1848-as forradalom és szabadságharc eseményeire.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2015. március 16. 8:53

Kormányhivatal-vezetők az atomerőműben

A Tolna Megyei Kormányhivatal és az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. között hosszú évek óta fennálló partneri kapcsolat jegyében tartottak üzemlátogatással egybekötött megbeszélést március 11-én a kormányhivatalok vezetői Pakson, az atomerőmű Tájékoztató és Látogatóközpontjában.

Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal, 2015. március 10. 7:50

Útjára indul Esztergomból az új Vitara

Megkezdődött az Új Vitara sorozatgyártása Esztergomban, a Suzuki gyárában. Az ünnepségen részt vett Oszamu Suzuki, a Suzuki Motor Corporation elnök-vezérigazgatója és Orbán Viktor miniszterelnök is.