Vezető hírek

Pest Megyei Kormányhivatal, 2016. február 1. 12:10

Önálló régió lesz Pest megye

Magyarország kezdeményezte Pest megye önálló régióvá válását az Európai Bizottságnál - ezt a megyei közgyűlés január 29-i ülése előtt jelentették be ünnepélyes keretek között Budapesten. Az eseményen részt vett Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott is.

Vas Megyei Kormányhivatal, 2016. február 1. 11:01

Érettségi előtt álló diákok látogatása a Kormányablakban

A Premontrei Szent Norbert Gimnázium végzős tanulói tettek látogatást a Vas Megyei Kormányhivatal Szombathelyi Járási Hivatal Bejczy utcai Kormányablakában.

Pest Megyei Kormányhivatal, 2016. január 26. 14:54

Tizenhét kormányhivatalhoz kerülnek a területi közigazgatási ösztöndíjasok

Tizenhét kormányhivatalhoz kerülnek a területi közigazgatási ösztöndíjprogram résztvevői. A 35 évesnél fiatalabb, felsőfokú végzettségű ötven fiatal számára ez kiváló lehetőséget jelent a szakmai gyakorlat megszerzésére - mondta Kovács Zoltán területi közigazgatásért felelős államtitkár a program nyitó rendezvényén január 26-án. Az eseményen részt vett dr. Rosdy Tamás, a Pest Megyei Kormányhivatal főigazgatója is.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal, 2016. január 25. 16:15

Megújult személyazonosító igazolvány

Újabb mérföldkőhöz érkezett a magyar közigazgatás. 2016. január 1-jével megjelent az első elektronikus, többfunkciós személyazonosító igazolvány, amelyet az elektronikus személyazonosításon túl elektronikus aláírásra is használhatunk, továbbá a TAJ-kártya és adóazonosító igazolvány funkcióit is ellátja. Az új személyazonosító igazolványba épített magas biztonságú tároló elemnek (chipnek) köszönhetően 2016-tól egy biztonságosabb és korszerűbb okmánnyal intézhetjük ügyeinket.

Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal, 2016. január 20. 16:25

Képzés a bürokráciacsökkentésről

A Miniszterelnökség szervezésében január 20-án rendeztek képzést a Kormányhivatal Dísztermében Vas- Zala- és a GYMS Megyei Kormányhivatal vezetői és munkatársai számára a bürokráciacsökkentéssel kapcsolatos jogszabályi változásokról és azok gyakorlati megvalósításáról.

Zala Megyei Kormányhivatal, 2016. január 18. 13:19

Indul a „Közfoglalkoztatásból a versenyszférába” segítő központi munkaerő-piaci program

A Kormány a közfoglalkoztatásból az elsődleges munkaerőpiacra visszalépők arányának növelése érdekében központi munkaerőpiaci programot indít. A program keretében a járási hivatalok foglalkoztatási osztályai munkaerőpiaci szolgáltatást nyújtanak, emellett a jogszabályban meghatározott feltételek szerint a közfoglalkoztatási jogviszonyuk megszűnését megelőzően a versenyszférában munkát vállalók elhelyezkedési juttatásban részesülnek.