Vezető hírek

Somogy Megyei Kormányhivatal, 2014. szeptember 19. 13:05

S3 - Hatékony együttgondolkodás a megyei innováció érdekében

A 2014-2020-as tervezési időszakban kutatás-fejlesztésre és innovációra (KFI) hazánk várhatóan több mint 700 Mrd Ft támogatást költhet el az Európai Unió társfinanszírozásában. A hatékony forráslehívás érdekében szervezte meg a Somogy Megyei Kormányhivatal az S3 megyei specializációk – workshop című találkozót.

Pest Megyei Kormányhivatal, 2014. szeptember 16. 13:45

Telitalálat

Immár harmadik alkalommal rendezték meg a Kormányhivatalok Foci Tornáját és Családi Napját, melyet idén főzőverseny egészített ki. Az esemény fővédnöke Kovács Zoltán, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára volt, ő nyitotta meg a rendezvényt és adta át a díjakat is a győzteseknek. A Pest Megyei Kormányhivatal csapatában Tarnai Richárd kormánymegbízott és Kiss Attila kabinetfőnök is játszott.

Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal, 2014. szeptember 12. 14:33

Hajdúböszörményben adták át a megye 4. kormányablakát

A város által elnyert pályázati forrásból épült meg a Hajdúböszörményi Járás által használt épület.
Ebben kapott helyet a kormányablak is, ahol reggel 8-tól este 8 óráig várják az ügyfeleket.
A kormányablak átadó ünnepségen köszöntőt mondott Kiss Attila, polgármester, dr. Baltay Tímea, helyettes államtitkár, Rácz Róbert, kormánymegbízott és dr. Ficsor László, a járási hivatal vezetője.

KORMÁNYHIVATALOK, 2014. szeptember 1. 9:54

Folytatni kell a közigazgatás modernizációját

Lázár János szerint a közigazgatás átalakítása sikeres volt, de további modernizáció kezdődik 2015-től. A Miniszterelnökséget vezető miniszter erről a kecskeméti központú Gong Rádiónak adott interjújában beszélt pénteken.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2014. augusztus 18. 15:08

Az Erzsébet téren adták át a főváros tizedik Kormányablakát

A belvárosi lakosok számára már megszokott helyen, az Erzsébet téri okmányiroda helyén nyitotta meg kapuit a főváros tizedik Kormányablaka. A megnyitó ünnepségen rész vett dr. Baltay Tímea, a Miniszterelnökség Kormányablakokért felelős helyettes államtitkára, valamint dr. György István, Budapest Főváros kormánymegbízottja. Az V. kerületi ügyfélszolgálat tizenkét ablakkal működik, minden hétköznap reggel 8 és este 8 óra közötti nyitva tartással.

Pest Megyei Kormányhivatal, 2014. augusztus 14. 8:44

Katasztrófavédelmi tájékoztató a kormánymegbízottak részére

A katasztrófavédelem teljes rendszerébe nyertek betekintést a megyei kormánymegbízottak. A tizenkilenc megyei és a fővárosi kormányhivatal élén álló vezetők közül nyolcan már korábban is betöltötték ezt a posztot, tizenketten azonban július elsejétől látják el a kormánymegbízotti feladatokat. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon tett látogatásukkor a polgári védelemről, az iparbiztonságról, a tűzvédelemről, a logisztikáról és a szervezet nemzetközi tevékenységéről kaptak átfogó tájékoztatást. A Pest Megyei Kormányhivatalt Kiss Attila kabinetfőnök képviselte a megbeszélésen.