Vezető hírek

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2018. február 12. 9:52

A Szolgáltató Kormányhivatal Modell bevezetésével kapcsolatos felmérések eredményeinek összegzése

2017 tavasza óta Budapest Főváros Kormányhivatala (továbbiakban: kormányhivatal vagy BFKH) - az ország valamennyi megyei kormányhivatalához hasonlóan - gyakorlati lépéseket tesz a KÖFOP-1.0.0.-VEKOP-15-2016-00041 „A szolgáltató kormányhivatali és közigazgatási modell bevezetése” projekt keretében a közigazgatási szolgáltatásainak fejlesztése érdekében. A jelzett projekt a „Szolgáltató Állam” megvalósításának folyamatában, kifejezetten a szolgáltató szemléletű kormányhivatal kialakítását célozza.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal, 2018. február 9. 21:37

Tíz korszerűsített épület átadása Nyíregyháza egyik emblematikus helyszínén

A magyar állam tulajdonában, kormányhivatali használatban lévő épületek energetikai fejlesztések után történő ünnepélyes átadójára került sor pénteken a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának épületében, az Árok utca 41. szám alatt.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2018. február 7. 15:02

Látványosan tisztult a mézpiac

A mézek vizsgálatával kezdte az évet a megyei fogyasztóvédelmi hatóság. Januárban mintavételes eljárással ellenőrizték megyénkben a boltok polcain kapható mézeket, hatékonyan védve idén is a vásárlók, családok érdekeit.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2018. február 5. 10:20

Tájékoztató a súlyos mozgáskorlátozott személyek személygépkocsiszerzési és átalakítási támogatása benyújtási határidejéről

A súlyos mozgáskorlátozott személyek közlekedési kedvezményeiről szóló 102/2011. (VI.29.) Korm. rendelet értelmében, a súlyos mozgáskorlátozottak, illetve az egyéb fogyatékossággal élő személyek 2018. évben két alkalommal nyújthatják be kérelmüket a Heves Megyei Kormányhivatal Egri Járási Hivatalához személygépkocsi szerzési, illetve átalakítási támogatás megállapítása iránt.

Vas Megyei Kormányhivatal, 2018. február 2. 12:19

CSOK: egyszerűbb igénylés, kevesebb papír

Jelentősen csökkennek a családi otthonteremtési kedvezmény, a csok igénybevételének adminisztratív terhei.

Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal, 2018. január 31. 11:02

Közlemény - kormányablakokban nem benyújtható kérelmek

Tájékoztatásul közzé tesszük azon kérelmek listáját, melyek kormányablakokban történő benyújtásának lehetőségét a vonatkozó törvények vagy kormányrendeletek kizárják.