Vezető hírek

Heves Megyei Kormányhivatal, 2018. március 27. 11:59

Hamarosan választás, ellenőrizze okmányait!

Csak érvényes igazolványokkal lehet szavazni az április 8-i országgyűlési választáson, így célszerű még a voksolás előtt, időben ellenőrizni a személyazonosításra alkalmas okmányok (személyazonosító igazolvány, útlevél vagy vezetői engedély) érvényességét és szükség esetén gondoskodni azok cseréjéről, pótlásáról! Fontos az is, hogy az okmányokon és a névjegyzékben szereplő adatok megegyezzenek, így akinek például házasságkötés miatt változott a neve, a régi okmányaival nem igazolhatja magát.

Fejér Megyei Kormányhivatal, 2018. március 27. 12:38

Újabb három épületet korszerűsített a kormányhivatal

Átadták a Székesfehérvári Járási Hivatal három energia-racionalizálással felújított épületét. Az uniós, kormányzati forrásokból és önkormányzati támogatással elkészült 623 millió forint összértékű beruházás révén 30 %-os csökkenés várható a fűtési, illetve az elektromos áram költségek tekintetében, valamint az ügyfelek komfortérzetét és a megfelelő munkakörülmények kialakítását is szolgálja a fejlesztés. Dr. Simon László kormánymegbízott történelmi léptékűnek nevezte az elmúlt évek közigazgatási fejlesztéseit, dr. Cser-Palkovics András polgármester pedig a rendezettség, a nyugalom és a kiszámíthatóság meglétét emelte ki az ünnepélyes átadáson.

Pest Megyei Kormányhivatal, 2018. március 27. 9:14

Minden katona erősíti Magyarország biztonságát

A Magyar Honvédség Altiszti Akadémián, Szentendrén csaknem 700 új önkéntes területvédelmi tartalékos katona tette le esküjét március 24-én mások mellett Simicskó István honvédelmi miniszter, Benkő Tibor, a Honvéd Vezérkar Főnöke, Németh Szilárd, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának elnöke és Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott előtt.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2018. március 27. 10:25

Támogatás az amerikai szőlőkabóca elleni védekezéshez 2018-ban is!

Az amerikai szőlőkabóca elleni növényvédő szer megvásárlásához 2018-ban is igényelhető támogatás.
A Földművelésügyi Minisztérium 240 millió Ft keretösszeggel 2018-ban is biztosítja a szőlőtermelők részére a 75%-os támogatást a szőlő aranyszínű sárgaság betegséget terjesztő amerikai szőlőkabóca elleni növényvédőszeres védekezéshez. A megelőzés támogatása iránti kérelmeket két körben, először 2018 márciusában lehet benyújtani a Magyar Államkincstárhoz.
Maga a betegség ellen nem áll rendelkezésre növényvédőszeres eljárás, csak az azt terjesztő amerikai szőlőkabóca ellen. A megelőzéshez és a betegség megjelenése esetén a felszámoláshoz is vissza nem térítendő támogatás vehető igénybe. A támogatás a növényvédő szer vételárának 75%-át, hektáronként legfeljebb 12.000 Ft-ot tesz ki. A szőlőtermelők a gépi bérmunka-szolgáltató által megvásárolt és kijuttatott növényvédő szer után is igényelhetik a 75%-os támogatást.

Vas Megyei Kormányhivatal, 2018. március 23. 13:46

Átadták a Celldömölki Járási Hivatal új épületét (galéria)

Csaknem félmilliárd forintos támogatással, kormányzati forrásból újult meg Celldömölkön a Kossuth Lajos utca 5 szám alatt az a háromszintes épület, amelyben ezentúl a Vas Megyei Kormányhivatal Celldömölki Járási Hivatala fogadhatja ügyfeleit.

Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal, 2018. március 20. 13:55

Idén is jelentős összeg jut foglalkoztatás bővítésre

A témában Rácz Róbert, a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja és Tapolcai Zoltán, a Foglalkoztatási Főosztály vezetője tartott sajtótájékoztatót, 2018. március 20-án.