Vezető hírek

Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal, 2019. július 16. 14:16

Kalandparkokat vizsgált a fogyasztóvédelem

­A kalandparkok kétharmadának üzemeltetése mindenben megfelelt az előírásoknak az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) által elrendelt vizsgálat szerint. A hiányos dokumentációval rendelkező kalandpályák használatát ideiglenesen megtiltotta a fogyasztóvédelmi hatóság.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2019. július 11. 14:51

Sikeresen hatástalanították a világháborús bombát Rákospalota-Újpesten

Sikeresen hatástalanították a bombát: a lakók visszatérhetnek otthonaikba. A robbanótestet a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére szállítják. A robbanótest hatástalanítása és a lezárás több mint 3,5 órán át tartott, mintegy 700 embernek kellett a kiürítés miatt elhagynia otthonát.

Békés Megyei Kormányhivatal, 2019. július 12. 14:21

Jó minősítést kaptak Békés megye természetes fürdővizei

Fürdésre alkalmas valamennyi Békés megyei szabadstrand vize. Az érvényes uniós és hazai szabályozás alapján kiváló a fürdővíz a gyomaendrődi Pájer Kempingben, a Gyomai szabadstrandon, valamint a Békés-dánfoki, a Doboz-szanazugi és a Gyula-városerdei strandon is.

KORMÁNYHIVATALOK, 2019. június 26. 12:10

Elindult a Családvédelmi Akcióterv

Július 1-én elindult a kormány újabb családtámogatási programja. Az alábbiakban összefoglaljuk a programmal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat. Babaváró támogatás, csok, jelzálóghitel-elengedés, autóvásárlási támogatás.

KORMÁNYHIVATALOK, 2019. július 3. 13:54

Egyre többen igénylik a babaváró támogatást és a nagycsaládosok autóvásárlási támogatását

Továbbra is jelentős az érdeklődés a hétfőn indult családvédelmi akcióterv iránt. Országszerte 302 kormányablak és 11 mobil kormányablak működik, a támogatásokhoz szükséges igazolások bármelyikben igényelhetők.

KORMÁNYHIVATALOK, 2019. július 3. 9:35

Július 15-től igényelhető a méhészek új, jövedelempótló támogatása

Az Agrárminisztérium 600 millió forintot különített el az új konstrukcióra, amely közel 20 ezer méhész 1,2 millió méhcsaládja számára jelenthet segítséget.