Vezető hírek

Zala Megyei Kormányhivatal, 2016. május 9. 16:06

Javaslatokat vártak

Zalaegerszegre érkezett "A vállalati szektorhoz kapcsolódó közigazgatási bürokrácia -csökkentési program kidolgozása" konferenciasorozat, amely áprilisban indult.

Csongrád Megyei Kormányhivatal, 2016. május 9. 16:07

Védekezzünk a parlagfű ellen!

A földhasználó kötelessége az irtás - A hatóság július 1-től ellenőriz

A parlagfű (Ambrosia artemisiifolia L.) hazánkban a legjelentősebb gyomnövények közé tarozik mind humán egészségügyi, mind gazdasági hatásainak köszönhetően. A növény virágpora súlyos allergiás megbetegedések okozója, a magyar lakosság legalább 20 %-a szenved a pollenje által okozott allergiától. A gyomnövény növénytermesztésre gyakorolt hatása is meghatározó, mivel agresszivitásával elnyomja a kultúrnövényeket, miközben felhasználja a talaj tápanyag- és vízkészletét, ami által jelentős terméskiesést okozhat.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal, 2016. május 5. 14:56

„Tűzoltó leszel s katona” - Rendvédelmi nap Nyíregyházán

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság, a Tiszalöki Büntetés-végrehajtási Intézet, az MH. 5. Bocskai István Lövészdandár, az MH Hadkiegészítő és Központ Nyilvántartó Parancsnokság, a NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatósága és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet 2016. május 5-én Megyei Rendvédelmi Napot szervezett a nyíregyházi Kossuth téren.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2016. május 2. 8:30

Kibővült a hadigondozotti ellátásra jogosultak köre

A hadigondozásról szóló 1994. évi XLV. törvény módosítása kibővítve az eddigi jogosultak körét, s támogatást kíván nyújtani a második világháborúban elesett, eltűnt és hadifogságban elhunyt katonák és munkaszolgálatosok özvegyeinek és árváinak, illetve mindazoknak, akiknek férje, édesapja 1938. november 2-a és 1945. május 9-e között a volt magyar királyi honvédség és csendőrség kötelékében szolgált, függetlenül állományviszonyától és rendfokozatától, és attól, hogy a II. világháborút lezáró Párizsi Békeszerződés következtében más ország állampolgárává vált, feltéve, hogy jelenleg magyar állampolgársággal is rendelkezik.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2016. április 21. 14:03

Új üzemcsarnokot épít a Thyssenkrupp Jászfényszarun

Új üzemcsarnokot épít a Thyssenkrupp a jászfényszarui ipari parkban, a több mint 30 milliárd forintos autóipari beruházással a német konszern csaknem 500 új munkahelyet teremt 2019-ig a Jász-Nagykun-Szolnok megyei településen - mondta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán, az építkezés első "kapavágása" alkalmából tartott ünnepélyen. Az eseményen Dr. Kállai Mária megyei kormánymegbízott és Dr. Dobos Róbert járási hivatalvezető is részt vett.