Vezető hírek

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal, 2017. május 23. 8:00

A fiatal mezőgazdasági termelők számára nyújtott induló támogatás, azaz a Fiatal gazda pályázat

Márciustól ismét megnyílt a fiatalok számára egy csaknem 38 milliárd forintos pályázati keret. Most is sokan fognak jelentkezni a fejenként 12,6 millió forintért, és a pályázók mindent megtesznek, hogy nyerjenek. Talán túl is vállalják magukat. Hol vannak a buktatók? Mit lehetne ügyesebben csinálni?

Somogy Megyei Kormányhivatal, 2017. május 23. 14:15

Támogatják a megváltozott munkaképességű személyek elhelyezkedését

Munkáltatóknak szervezett szakmai programot a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Kaposváron. Mint a fórumon elhangzott: az egyik leghátrányosabb helyzetű célcsoportról van szó, hiszen, bár szeretnének dolgozni, de körülményeik miatt sokszor nem tehetik a megváltozott munkaképességűek. Számukra nagyon nehéz visszatalálni a nyílt munkaerőpiacra – mondta köszöntőjében dr. Kiss Krisztina, a Somogy Megyei Kormányhivatal Kaposvári Járási Hivatal Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztályának vezetője. Hozzátette: a kormányzat célja is a foglalkoztatottsági szint növelése.

Békés Megyei Kormányhivatal, 2017. május 23. 19:26

Állandó készenlét a gyermekvédelemért

Gyermekvédelmi Szakmai Konferenciát tartott a Békés Megyei Kormányhivatal május 23-án a gyermekvédelemben érintett megyei szakemberek számára.

Zala Megyei Kormányhivatal, 2017. május 19. 13:24

Épül a tesztpálya - Zalaegerszeg nagy jövő előtt áll

Az alapkőletétel ceremóniájával pénteken hivatalosan is elkezdődött a 40 milliárd forintból megvalósuló járműipari tesztpálya kivitelezése a megyeszékhelyen.

Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal, 2017. május 19. 10:59

Milliárdok a vidék fellendítéséért

­Csaknem 25 milliárd forint pályázható innovációs projektekre a vidékfejlesztési programban.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2017. május 17. 11:23

Támogatás igényelhető munkásszállások építéséhez

A munkaerőpiac mobilitását segíti elő az az új program, amelyet a Nemzetgazdasági Minisztérium indított útjára a fővárosi, illetve megyei kormányhivatalok közreműködésével.
Az új, aktív foglalkoztatáspolitikai eszköz bevezetésével közvetlenül az önkormányzatok vagy önkormányzati társulások részére nyújtható támogatás munkásszállások építéséhez.