Vezető hírek

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2017. augusztus 3. 14:09

A kormányhivatal haladéktalanul megkezdte a járványügyi és élelmezés-egészségügyi vizsgálatot a budakalászi Napvirág Idősek Otthonában

Az Országos Mentőszolgálat Közép-magyarországi Regionális Igazgatóság bejelentése nyomán a Szentendrei Járási Hivatal és Budapest Főváros Kormányhivatala népegészségügyi szakemberei haladéktalanul megkezdték a járványügyi és élelmezés-egészségügyi vizsgálatot a budakalászi Napvirág Idősek Otthonában észlelt hányásos, hasmenéses megbetegedések kapcsán, valamint a további megbetegedések megelőzése érdekében többek között szigorított fertőtlenítést rendeltek el.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2017. augusztus 3. 15:35

Munkahelyteremtő program a kkv-knak

Augusztus elsejétől 10 milliárd forint összegű nyílt pályázatot hirdetett a mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak támogatására a Nemzetgazdasági Minisztérium. A pénzből 1100-1200 kkv-nál több mint 5 ezer új munkahely jöhet létre, és további mintegy 10 ezer már meglévő álláshely megőrzését is támogatják.

Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal, 2017. augusztus 3. 15:45

Egyszerűbb lett az ügyintézés a kerékpártartóra szerelhető szürke rendszám igénylése esetén

A 2017. július 29-én életbe lépett jogszabályváltozásnak megfelelően a jövőben a harmadik vagy más néven szürke rendszám egyszerűbben és olcsóbban váltható ki, jelentősen megkönnyítve azoknak a kerékpárosoknak a helyzetét, akiknek a vonóhorogra szerelhető kerékpárszállító eszköze eltakarja a rendszámot.

Vas Megyei Kormányhivatal, 2017. augusztus 2. 11:54

Afrikai sertéspestis: közel a betegség, közös érdek a megelőzés

Rövid idő alatt több európai országban számos afrikai sertéspestises (ASP) állatot regisztráltak. Magyarországon egyelőre nem jelent meg a vírus, amely a környező országokban már nagy károkat okoz.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2017. augusztus 1. 13:49

Sokéves mélyponton az álláskeresők átlagos létszáma Nógrád megyében

Nógrád megyében az év első hat hónapjában 12 271 álláskereső szerepelt a nyilvántartásokban, 1750-nel, 12,5 százalékkal kevesebb, mint 2016 azonos időszakában. A havi átlagos létszámot tükröző adat csak a kilencvenes évek legelején volt a jelenleginél alacsonyabb.

Somogy Megyei Kormányhivatal, 2017. július 24. 9:12

Az aratás hagyományaira emlékeztek

A betakarítás a mezőgazdaság ünnepe volt régen, s az ma is. Somogybabodon a megyei aratónapon elevenítették fel az elődök tradíciót, azt, amikor még gépek helyett kézzel végeztek minden munkát. Az eseményen részt vett dr. Neszményi Zsolt, a Somogy Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja is.