Vezető hírek

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2014. október 13. 10:55

Csaknem 500-an csatlakoztak a mellrák elleni figyelemfelhívó sétánkhoz

Mellrák elleni figyelemfelhívó sétát szervezett a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal. A tavalyi, hagyományteremtő jelleggel megvalósított sétán közel 400-an voltak, idén azonban csaknem 500-an csatlakoztak a kezdeményezéshez. Nagy létszámban jelentek meg a sétán a megyéből civil szervezetek, nyugdíjasklubok, egyesületek, a Hetényi és a MÁV kórház vezetői illetve munkatársai, a Nemzeti Adó-és Vámhivatal és a Büntetés-végrehajtási Intézet munkatársai, valamint az iskolák, óvodák dolgozói, pedagógusai, és a fiatal generációt képviselve a diákok.

Vas Megyei Kormányhivatal, 2014. október 10. 8:56

Elkészült az új belgyógyászati tömb Szombathelyen

Az elmúlt négy évben összesen 12 milliárd forintot fordítottak a szombathelyi Markusovszky kórház fejlesztésére, ennek több mint a felét teszi ki az új belgyógyászati tömb építése - közölte Hende Csaba a 14 ezer 500 négyzetméter alapterületű, hatszintes épületegyüttes műszaki átadásán.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2014. október 9. 15:06

Átadták a KÖTIVIZIG legnagyobb árvízvédelmi beruházását

Befejeződött a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság legnagyobb költségű közel 3,3 milliárd forint összegű árvízvédelmi projektjének kivitelezése a Hármas-Körös jobb partján.
A 2012 novemberében az alapkőletétellel vette kezdetét a 3 281 854 649 forint összköltségű fejlesztés. A 100 százalékos támogatottságú európai uniós támogatásból megvalósult projektből Szelevény térségében és Mesterszállás körzetében, valamint Szelevény belterületén összesen mintegy 10 850 folyóméteren a mértékadó árvízszintet egy méterrel meghaladó magasságúra építették át a fővédvonalat. Az átadó ünnepségen Dr. Kállai Mária kormánymegbízott is beszédet mondott.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2014. október 9. 9:10

Új szolgáltatás kisvállalkozók számára a fővárosi kormányhivatal Egészségbiztosítási Pénztári Szakigazgatási Szervének központi ügyfélszolgálatán

A kis és mikro-vállalkozók adminisztrációs terheinek csökkentése érdekében az egészségbiztosítási pénztár Teve utcai ügyfélszolgálatán 2014. október 10-től, új, önálló ügytípus kerül bevezetésre.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2014. október 7. 9:02

A köztársasági elnök emlékezett a szabadságharc mártírjaira Szolnokon

A nemzeti gyásznapon a Damjanich-szobornál gyülekeztek a szolnokiak, hogy fejet hajtsanak a negyvennyolc-negyvenkilences szabadságharc mártírjai előtt. Százhatvanöt évvel ezelőtt ezen a napon küldték bitóra és kivégzőosztag elé az aradi tizenhármakat Haynau parancsára. Kímélet nélkül, megalázó módon végeztek a függetlenségi harc tábornokaival. Az ünnepségen Áder János köztársasági elnök mondott beszédet.

Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal, 2014. október 6. 7:31

2018-ig elkészül az autóút Sopron és Csorna között

Meg kell épülnie 2018-ig a Sopront Ausztriával és Csornával összekötő kétszer kétsávos autóútnak, mert a régió gazdaságának fejlődése így érhető el - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken sajtótájékoztatón, Sopronban.