Vezető hírek

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal, 2016. július 20. 9:28

Étkezési tanácsok nyáron

A forró nyári napokon mindenki tapasztalta már, hogy csökkent az étvágya, nem esett jól a zsíros-nehéz ételek fogyasztása.
A nagy melegben szervezetünk energia igénye akár 15%-al is csökkenhet, fokozódik a hőháztartás-szabályozás miatt a bőrünkön, verejtékmirigyeinken és a nyálkahártyáinkon keresztül történő párologtatás.

Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal, 2016. július 18. 14:33

Beiktatták Veres Andrást, a Győri Egyházmegye új megyéspüspökét

Július 16-án a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban beiktatták a Győri Egyházmegye új főpásztorát, Veres Andrást, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnökét, akit Ferenc pápa a szombathelyi püspöki székből helyezett át a Győri Egyházmegye élére.Veres András az 1001-ben alapított Győri Egyházmegye 78. püspöke. Jelmondata: „Adduxit eum ad Jesum” – „Elvitte őt Jézushoz” (Jn 1,41).

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2016. július 15. 12:52

Közmeghallgatás Berzencén

A „Berzence I.” védnevű kavicsbánya bányatelek-bővítés és alapsíkmélyítés környezeti hatásvizsgálati eljárásához kapcsolódóan 2016. augusztus 25-én közmeghallgatásra kerül sor Berzencén.

Pest Megyei Kormányhivatal, 2016. július 12. 11:56

Konzultáció az állami rezsicsökkentésről

Az ügyfelek véleményére támaszkodva akarja a kormány egyszerűsíteni a közigazgatási eljárásokat és tovább enyhíteni a vállalkozásokat terhelő fizetési kötelezettségeket. Ennek megvalósítására indult július 11-től konzultáció.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2016. július 7. 10:50

Óvja mérőóráját! – roadshow-állomás hivatalunkban

Országos roadshowra indultak a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal munkatársai (MEKH), amelynek keretében minden megyei kormányhivatalban népszerűsítik a „Panasza van? Segítünk!”- sorozat már elkészült füzeteit. A lakossági fogyasztók számára készült praktikus kis tájékoztatók egyike a szolgáltatókkal kapcsolatos vitás kérdések rendezéséről szól, a második szám pedig a szabálytalan vételezés következményeiről tartalmaz információkat.

Veszprém Megyei Kormányhivatal, 2016. július 6. 9:17

Kormánytisztviselői Nap

A Veszprém Megyei Kormányhivatal az elmúlt évekhez hasonlóan tartalmas programokat szervezett munkatársainak a Köztisztviselők és Kormánytisztviselők Napja alkalmából. A rendezvényen részt vett dr. Kovács Zoltán területi közigazgatásért felelős államtitkár és Takács Szabolcs kormánymegbízott is.