Vezető hírek

Veszprém Megyei Kormányhivatal, 2018. július 9. 13:34

„Vigyázunk Rád a Balatonon”

„Vigyázunk Rád a Balatonon” címmel jelent meg egy új, lakosságtájékoztató füzet, ami bárki számára elérhető elektronikusan, vagy akár papír alapon, térképes formában is. A kiadvány sajtónyilvános bemutatására 2018. július 6-án Veszprémben, a Megyeházán került sor, ahol Dr. Tuzson Bence, közszolgálatért felelős államtitkár, valamint Takács Szabolcs, Veszprém megyei kormánymegbízott ismertette a kezdeményezés fontosságát, valamint a kiadvány tartalmát. A bemutatót követően „Érezd magad jól a Magyar-tengeren, Vigyázunk Rád a Balatonon” című gyermekrajzpályázatra elkészített legszebb művek alkotói vették át díjaikat.

Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal, 2018. július 9. 11:08

A Soproni Járási Hivatal is kitelepült a Volt Fesztiválra

26. alkalommal került sor a soproni Volt Fesztiválra 2018. június 26. – 2018. július 01. között, melyen a Soproni Járási Hivatal Népegészségügyi Osztálya a fesztivál résztvevői számára játékos és interaktív foglalkozással egybekötött foglalkozásokat tartott a helyes kézmosás és az egészséges táplálkozás fontosságáról.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2018. július 9. 13:37

Európai nyaralásra készül? Jó, ha tudja, mire jó az EU-kártya!

Európai Egészségbiztosítási Kártya birtokában mindazok, akik társadalombiztosítással rendelkeznek itthon, szükség esetén térítésmentes egészségügyi ellátásban részesülnek Európa más országaiban is. Érdemes a kártyát kiváltani (tehát a biztosítotti mivoltunkról igazolást kérni), ha az Európai Gazdasági Térség bármely tagállamába, vagy Svájcba utazunk, például nyaralni.

Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal, 2018. július 9. 8:25

Diákok látogattak a Kormányhivatalba

Hét 11-13 év közötti általános iskolai tanuló ismerkedett meg a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal munkájával.

Fejér Megyei Kormányhivatal, 2018. július 3. 9:15

Tuzson Bence: mentesíteni kell az embereket a felesleges ügyintézéstől

Az ügyszámok csökkentését tartja a közigazgatás előtt álló egyik legfontosabb feladatnak a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2018. július 11. 17:39

Akár 600 eurós kártérítésre is kötelezhetők a légitársaságok hosszabb késés esetén

Precedens értékűvé válhat Budapest Főváros Kormányhivatala Fogyasztóvédelmi Főosztályának légitársaságokkal szembeni gyakorlata a késések tekintetében.