Vezető hírek

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2016. szeptember 23. 16:35

Népszavazás lesz 2016. október 2-án – Kérjük, ellenőrizzék okmányaikat!

A közelgő, október 2-i népszavazás kapcsán felhívjuk a választásra jogosultak szíves figyelmét arra, hogy a szavazatszámláló bizottság minden esetben ellenőrzi az urnákhoz járulók iratait.
Szavazni kizárólag a népszavazás napján is érvényes személyazonosításra alkalmas okmány (személyi igazolvány vagy útlevél vagy vezetői engedély) és lakcímkártya felmutatása után lehetséges.
Kérjük, ellenőrizzék irataikat!

Pest Megyei Kormányhivatal, 2016. szeptember 23. 9:00

Politikai elítéltekre emlékeztek

Az 1945-56 közötti magyar Politikai Elítéltek Közössége megalakulásának 25. évfordulóján, a Budapest XI. kerületében található Memento emlékműnél tartott ünnepséget szeptember 22-én délelőtt. A megemlékezésen részt vett és beszédet mondott Petrusz Tibor a PEK elnöke, Földváryné Kiss Réka a Nemzeti Emlékezet Bizottság elnöke és Tarnai Richárd a Pest Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja.

Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal, 2016. szeptember 22. 15:03

Legnagyobb nemzeti zarándokhelyeink egyike Nagycenk

Minden magyar embernek élete során legalább egyszer illik elmennie a magyar nemzet legnagyobb zarándokhelyeire, amelyek egyike Nagycenk, Széchenyi István egykori otthona - jelentette ki Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a Széchenyi Emlékmúzeum megújult állandó kiállításának megnyitóján.

Csongrád Megyei Kormányhivatal, 2016. szeptember 21. 11:20

Algyőtől Apátfalváig - hat nap alatt közel 300 ügyfélnek segített a mozgó kormányablak

Apátfalván zárult tegnap az ország egyetlen mobilizált kormányablakának hat napig tartó Csongrád megyei körútja. Az ügyfélszolgálati busz, amely minden olyan szolgáltatás nyújtására képes az okmányirodai feladatok terén, mint a kőépületekben lévő Kormányablakok, helybe vitte az ügyintézés lehetőségét 15 Csongrád megyei településre. A roadshow a vártnál is nagyobb sikert aratott: 274 esetben történt konkrét ügyintézés, de elérte a 300-at azon ügyfelek száma, akiknek a személyi okmányok pótlásán kívül tájékoztatást, segítséget sikerült adni.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2016. szeptember 19. 15:20

Kormányhivatalok V. Foci Tornája és Családi Napja

A Heves Megyei Kormányhivatal idén is helytállt a kormányhivatalok csapatainak szervezett focitornán és az ehhez kapcsolódó főzőversenyen. A Heves megyei csapat Győr-Moson Sopron, Pest, Vas és Jász-Nagykun-Szolnok megyékkel mérkőzött meg.

Veszprém Megyei Kormányhivatal, 2016. szeptember 21. 7:59

Tájékoztató a humán papillomavírusról és a HPV kampányoltásról

A humán papillomavírus (HPV) elleni védőoltás Magyarországon a 2014/15-ös tanévben került bevezetésre iskolai kampányoltás keretében. Célja a méhnyakrák megelőzése és az ebből adódó halálozás csökkentése. A védőoltás önkéntes alapon vehető igénybe, de kötelező felajánlani azoknak a leánytanulóknak, akik betöltötték 12. életévüket és 2016 szeptemberében kezdik meg az általános iskola VII. osztályát (7. évfolyamát).