Vezető hírek

KORMÁNYHIVATALOK, 2019. február 8. 9:08

Olyan közigazgatás kell, amely képes megtartani a magyar kultúrát, és megőrizni azt a következő generációknak is

Tuzson Bence csütörtökön Nyíregyházán, az Épületenergetikai fejlesztések a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kormányhivatalnál című projekt átadási ünnepségén azt mondta, a közigazgatás olyan összetett rendszer, amely a gazdasághoz, az oktatáshoz, a kultúrához, és a gyermekvállaláshoz is kapcsolódik.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2019. január 31. 17:25

Kormányhivatali fejlesztés Kőbányán

Kőbányára költözött Budapest Főváros Kormányhivatalának több szervezeti egysége, ahol csaknem négyszáz hivatali dolgozó számára alakítottak ki korszerű munkahelyeket, valamint az ügyfeleket is két új, esztétikus ügyfélszolgálati helyiség várja.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2019. február 20. 14:38

A kártevők elleni védekezéshez igényelhetnek támogatást a szőlőtermelők

A szőlőültetvényeket veszélyeztető kártevőkkel szembeni védekezéshez nyújt támogatást az Agrárminisztérium márciusban igényelhető támogatása. A kérelmek 2019. március 1-31. között nyújthatók be postai úton a Magyar Államkincstárhoz. Heves megyében szőlőben még nem mutatták ki az aranyszínű sárgaság kórokozóját, de egy a környezetünkben általánosan elterjedt kúszónövényben, az erdei iszalagban már igen.

KORMÁNYHIVATALOK, 2019. január 21. 14:58

Átadták a törökbálinti kormányablakot

A kormány olyan döntéseket szeretne hozni, amelyekkel csökkenteni lehet az állampolgárok elintézendő ügyeinek számát, párhuzamosan az ügyintézés színvonalának emelésével - erről a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára beszélt hétfőn a törökbálinti kormányablak átadásán.

Békés Megyei Kormányhivatal, 2019. február 20. 14:40

Az idei az építés éve lesz az agráriumban

A 2019-es év az építés esztendeje lesz a magyar agráriumban, hiszen mintegy 620 milliárd forint beruházási támogatás érkezik az ágazatba – mondta Nagy István agrárminiszter kedden Mezőhegyesen.

Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal, 2019. február 21. 8:22

Ingyenes motoros vezetéstechnikai tréning Debrecenben

­Motoros vezetéstechnikai felkészítőket szervez a Hajdú Bihar Megyei Kormányhivatal. A két keréken közlekedők idén hat alkalommal, hat helyszínen frissíthetik, bővíthetik elméleti és gyakorlati tudásukat.