Vezető hírek

KORMÁNYHIVATALOK, 2014. szeptember 1. 9:54

Folytatni kell a közigazgatás modernizációját

Lázár János szerint a közigazgatás átalakítása sikeres volt, de további modernizáció kezdődik 2015-től. A Miniszterelnökséget vezető miniszter erről a kecskeméti központú Gong Rádiónak adott interjújában beszélt pénteken.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2014. augusztus 18. 15:08

Az Erzsébet téren adták át a főváros tizedik Kormányablakát

A belvárosi lakosok számára már megszokott helyen, az Erzsébet téri okmányiroda helyén nyitotta meg kapuit a főváros tizedik Kormányablaka. A megnyitó ünnepségen rész vett dr. Baltay Tímea, a Miniszterelnökség Kormányablakokért felelős helyettes államtitkára, valamint dr. György István, Budapest Főváros kormánymegbízottja. Az V. kerületi ügyfélszolgálat tizenkét ablakkal működik, minden hétköznap reggel 8 és este 8 óra közötti nyitva tartással.

Pest Megyei Kormányhivatal, 2014. augusztus 14. 8:44

Katasztrófavédelmi tájékoztató a kormánymegbízottak részére

A katasztrófavédelem teljes rendszerébe nyertek betekintést a megyei kormánymegbízottak. A tizenkilenc megyei és a fővárosi kormányhivatal élén álló vezetők közül nyolcan már korábban is betöltötték ezt a posztot, tizenketten azonban július elsejétől látják el a kormánymegbízotti feladatokat. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon tett látogatásukkor a polgári védelemről, az iparbiztonságról, a tűzvédelemről, a logisztikáról és a szervezet nemzetközi tevékenységéről kaptak átfogó tájékoztatást. A Pest Megyei Kormányhivatalt Kiss Attila kabinetfőnök képviselte a megbeszélésen.

Fejér Megyei Kormányhivatal, 2014. augusztus 22. 8:03

Kívül-belül megújult a martonvásári járási hivatal

Átadták a martonvásári járási hivatal felújított épületét. Külsejében elegáns, belül korszerű, de a legfontosabb mégis a szakértelem, amellyel a hivatal dolgozói szolgálják itt az ügyfeleket. Erről is szólt köszöntőjében dr. Szabó Tibor polgármester és dr. Petrin László, a Fejér Megyei Kormányhivatal főigazgatója, s ünnepi beszédében Tállai András, az NGM parlamenti államtitkára az augusztus 19-ei eseményen. Az ünnepségen részt vettek dr. Galambos Dénes és Tessely Zoltán országgyűlési képviselők, a megyei kormányhivatal járási hivatalvezetői, önkormányzati képviselők, számos martonvásári érdeklődő.

Veszprém Megyei Kormányhivatal, 2014. augusztus 25. 16:34

Megindult a forgalom az új felüljárón a Veszprém megyei Hajmáskérnél

Több mint egy évtizedes terv vált valóra azzal, hogy a 8-as út fejlesztésének első jelentős mérföldköveként megvalósuló hajmáskéri csomópontban ideiglenesen átadták a forgalomnak a felüljárót – jelentette ki Navracsics Tibor külgazdasági és külügyminiszter, fideszes országgyűlési képviselő a Veszprém megyei Hajmáskéren, csütörtökön.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2014. augusztus 21. 10:46

I. Szent István király üzenete ma is aktuális

Augusztus 20-án, a magyar államalapítás, a magyar állam fennállásának emléknapján Eger Megyei Jogú Város meghívására dr. Pajtók Gábor kormánymegbízott részt vett a Pyrker téri országzászló-avatáson, melyet dr. Semjén Zsolt miniszterelnök helyettes is megtisztelt jelenlétével. Az avatáson Semjén úgy fogalmazott: a Szent István-i mű első fundamentuma a szuverén Magyarország.