Vezető hírek

Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal, 2019. július 16. 14:16

Kalandparkokat vizsgált a fogyasztóvédelem

­A kalandparkok kétharmadának üzemeltetése mindenben megfelelt az előírásoknak az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) által elrendelt vizsgálat szerint. A hiányos dokumentációval rendelkező kalandpályák használatát ideiglenesen megtiltotta a fogyasztóvédelmi hatóság.

Csongrád Megyei Kormányhivatal, 2019. július 17. 13:20

Új munkaerőpiaci program Csongrád megyében is

A teljes foglalkoztatás elérése érdekében a kormány júliustól újabb négy megyére - Csongrádra, Békésre, Somogyra és Baranyára is - kiterjesztette azt a reformprogramot, amely a foglalkoztatási osztályok és a munkaadók, illetve az álláskeresők közötti szorosabb együttműködésen alapul. Az új munkaerőpiaci módszerről a megye legnagyobb vállalkozásainak képviselői kaptak tájékoztatást kedden, Szegeden.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2019. július 11. 14:51

Sikeresen hatástalanították a világháborús bombát Rákospalota-Újpesten

Sikeresen hatástalanították a bombát: a lakók visszatérhetnek otthonaikba. A robbanótestet a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére szállítják. A robbanótest hatástalanítása és a lezárás több mint 3,5 órán át tartott, mintegy 700 embernek kellett a kiürítés miatt elhagynia otthonát.

Békés Megyei Kormányhivatal, 2019. július 12. 14:21

Jó minősítést kaptak Békés megye természetes fürdővizei

Fürdésre alkalmas valamennyi Békés megyei szabadstrand vize. Az érvényes uniós és hazai szabályozás alapján kiváló a fürdővíz a gyomaendrődi Pájer Kempingben, a Gyomai szabadstrandon, valamint a Békés-dánfoki, a Doboz-szanazugi és a Gyula-városerdei strandon is.

KORMÁNYHIVATALOK, 2019. június 26. 12:10

Elindult a Családvédelmi Akcióterv

Július 1-én elindult a kormány újabb családtámogatási programja. Az alábbiakban összefoglaljuk a programmal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat. Babaváró támogatás, csok, jelzálóghitel-elengedés, autóvásárlási támogatás.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2019. július 17. 17:10

Ötödször nyerte el a Heves Megyei Kormányhivatal a Családbarát munkahely címet

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma pályázatán elnyert másfél millió forintos támogatásból közösségépítő és rekreációs programokat szerveznek, a gyermekeket nevelőket pedig nyári felügyelettel segítik.