Vezető hírek

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2017. január 12. 15:50

Családbarát hivatal: baba-mama szobát adtak át

A Baranya Megyei Kormányhivatal a pécsi Mosolymanó Egyesület kezdeményezésére baba-mama szobát hozott létre a Családtámogatási és Pénzbeli Ellátási Osztály ügyfélszolgálatán. Az újonnan kialakított helyiségben ügyintézés közben is megfelelő környezetben gondoskodhatnak gyermekükről az anyukák.

Csongrád Megyei Kormányhivatal, 2017. január 10. 8:49

Már a járási hivatalokban is intézhetők a fogyasztóvédelmi panaszok

Országszerte átalakították a fogyasztóvédelem szervezeti rendszerét. A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság megszűnt, a feladatkört a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium vette át.

Fejér Megyei Kormányhivatal, 2017. január 6. 9:42

Szervezeti változások a Fejér Megyei Kormányhivatalban

A Kormány kiemelt célkitűzése az Államreform programmal a közigazgatás hatékonyságának növelése, az eddigieknél összefogottabban, ellenőrzöttebben, valamint költségtakarékosan működő területi államigazgatás megteremtése. Az államigazgatás átalakításának elsődleges célja a bürokrácia csökkentése, az ügyfélbarát közigazgatás megteremtése a közérdek érvényesítése mellett, mindezzel eleget téve az állampolgárok azon jogos elvárásának, hogy a közigazgatás az ügyeiket gyorsan, szervezetten, és minél kevesebb adóforint felhasználásával intézze el.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2017. január 5. 15:55

Sajtótájékoztató a változásokról és az új feladatokról

Január 1-jétől a kormányhivatalok életében jelentős változások történtek, a szerkezeti módosítások mellett létre jött az állami tisztviselői kar és jelentősen emelkedtek az illetmények. Mindezekről Dr. Kállai Mária kormánymegbízott tájékoztatta a megyei sajtó képviselőit.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2017. január 4. 11:28

Nyugdíj mellett dolgozók nyugdíjnövekedése

További nyugdíjnövekedésre is számíthatnak az általános – valamennyi nyugdíjast érintő – nyugdíjemelés mellett azok, akik a nyugdíj mellett dolgoztak, dolgoznak. Ráadásul ezt – a korábbi évekkel ellentétben – idén már automatikusan fogják folyósítani számukra, azaz külön kérelmezniük sem kell.

Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal, 2017. január 2. 15:16

Új feladatok 2017. január 1. napjától a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatalban

A hatékony, költségtakarékos és átlátható közigazgatás megteremtése érdekében 2017. január 1-jétől jelentős szervezeti változások lépnek életbe a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatalban. Az átalakítás elsődleges célja a bürokrácia csökkentése és az ügyfélbarát közigazgatás megteremtése.