Vezető hírek

KORMÁNYHIVATALOK, 2020. augusztus 4. 12:09

A teljes ellátási láncot ellenőrizheti a nyár végétől a fogyasztóvédelem

Jelentősen bővíti a fogyasztóvédelmi hatóság ellenőrzési lehetőségeit az ágazati törvény augusztus második felében hatályba lépő módosulásai.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2020. augusztus 3. 14:13

Gyermektáborokat és aquaparkokat vizsgált a fogyasztóvédelem

A nyári gyermektáborokban és strandokon üzemelő élményeszközöket ellenőrizte Heves megyében is a fogyasztóvédelem. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium országos vizsgálata keretében azokat a helyszíneket járták végig a kormányhivatal szakemberei, ahol a gyermekek trambulinokat, kalandpályát, ugrálóvárakat és más, aktív szórakozást biztosító eszközöket használhatnak. Három strandon találtak hiányosságokat.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal, 2020. augusztus 3. 14:17

Megkezdődött a parlagfüves területek légi felderítése a megyében

Hétfőn délelőtt megérkezett a rendőrség helikoptere a nyíregyházi repülőtérre, hogy fedélzetére vegye a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal munkatársait. Ezzel elindult a megye parlagfűvel „fertőzött” területeinek légi felderítése.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2020. július 23. 11:36

Már Abonyig ér az M4-es

Átadták az M4-es autóút Cegléd és Abony közötti szakaszát csütörtökön, ezzel pár kilométer híján már Szolnokig autózhatunk gyorsforgalmin Budapestről.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2020. július 29. 12:06

Változik a központi ügyfélszolgálat neve és nyitvatartása

Kormányhivatali Információs Pontra (KIP) módosul a Jogi és Koordinációs Főosztály Szervezési Osztálya által működtetett – Váci utca 62-64. szám alatti – központi ügyfélszolgálat megnevezése 2020. augusztus 1-től.

Békés Megyei Kormányhivatal, 2020. július 30. 13:05

Tudnivalók a babaváró támogatáshoz szükséges biztosítási idő igazolásáról

A lakáscélú állami támogatások körében igényelhető babaváró támogatás igénybevételének elengedhetetlen feltétele, hogy legalább az egyik házasfél minimum 3 éve folyamatosan biztosított legyen.