Vezető hírek

Csongrád Megyei Kormányhivatal, 2018. március 7. 8:38

2018. március 5-én jelent meg az kormányrendelet, amely alapján az állam kártalanítja a SZEVIÉP Zrt. alvállalkozóit.

A kártalanítás azokat a mikro-, kis- vagy középvállalkozásokat illeti meg, akiknek szerződésből eredő követelésük van a társasággal szemben, azokat a felszámoló nyilvántartásba vette, vagy pedig polgári eljárás indult illetve büntetőeljárásban bejelentett polgári jogi igény áll fenn.

Vas Megyei Kormányhivatal, 2018. március 6. 9:05

80-90 milliárdos fejlesztés Szombathelyen

Szombathelyen és környékén 80-90 milliárd forintnyi fejlesztés valósul meg 2022-ig a Modern városok program keretében, kétharmad részben hazai költségvetési forrásból - közölte sajtótájékoztatóján Kósa Lajos a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter a vasi megyeszékhelyen.

Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal, 2018. március 5. 9:55

Kormányablakok és okmányirodák ideiglenes ügyfélfogadási rendje 2018. április 6-tól április 8-ig

­Tisztelt Ügyfeleink!

Hosszabb nyitva tartás a kormányablakokban és az okmányirodákban a választások előtt

Meghosszabbított ügyfélfogadási rendben tartanak nyitva a kormányablakok és az okmányirodák az országgyűlési választások hetében (2018. április 6. és 8. között), hogy biztosítsák az ügyfelek részére a választási jog gyakorlásához kapcsolódó ügyek intézését.

Somogy Megyei Kormányhivatal, 2018. március 5. 8:47

Pályázati felhívás álláskeresők vállalkozóvá válását elősegítő támogatására

A Somogy Megyei Kormányhivatal a foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek ellátásáról szóló 1991. évi IV. törvény (a továbbiakban: Flt.) 17. §-a, továbbá a foglalkoztatást elősegítő támogatásokról, valamint a Munkaerőpiaci Alapból foglalkoztatási válsághelyzetek kezelésére nyújtható támogatásról szóló 6/1996. (VII. 16.) MüM rendelet 10. §-a alapján pályázatot hirdet az álláskeresők vállalkozóvá válásának elősegítésére.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal, 2018. március 2. 10:10

Nők a családban és a munkahelyen

A kormány az idei évet a családok évének hirdette meg. Ehhez csatlakozott egy, a megyében több helyszínen összefogó program, ami a nőket segíti munkához. A miskolci programban a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal az Észak-Magyarországi Regionális Gazdaság- és Területfejlesztési Nonprofit Kft.-vel és a Nő a Siker Alapítvánnyal mint konzorciumi partnerekkel dolgozik együtt.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2018. március 2. 13:09

Agancsváltás

Az Északi-középhegység pompás nagyvadja a gímszarvas, a bikák ebben az időszakban hullatják el a riválisaikkal szembeni fegyverüket, az agancsukat. A vadászati jogszabályok szerint a vadászterületen megtalált hullott agancs a vadászatra jogosult tulajdonát képezi, eltulajdonítása, jogszerűtlen gyűjtése pedig lopásnak számít.