Vezető hírek

Veszprém Megyei Kormányhivatal, 2017. február 21. 9:43

Már nem kell külön kérni a nyugdíjnövelést

Veszprém megyében közel 3 ezer nyugdíjas munkavállalót érint az a kedvező változás, mely szerint a nyugdíj folyósítása mellett szerzett jövedelem alapján történő 0,5% mértékű nyugdíjnövelést 2017. január 01-től nem kell külön kérni, azt az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság hivatalból induló eljárás keretében állapítja meg.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2017. február 21. 8:37

5,3 milliárd forintból bővíti szolnoki gyárát az F. Segura

Mintegy 5,3 milliárd forintból bővíti szolnoki gyárát az F. Segura Hungária Kft., a kormány 680 millió forint támogatást nyújt a spanyol járműipari alkatrészgyártó újabb fejlesztéséhez - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.
A beruházással 100 új munkahely jön létre, a gyár területe a bővítéssel 2,5 szeresére, 25 ezer négyzetméterre nő. A Segura számos autómárka - például az Audi, a Mercedes, a BMW, a Porsche - számára gyárt motorhoz és autókarosszéria-elemekhez tartozó fém alkatrészeket, első külföldi termelőüzemét Szolnokon hozta létre - ismertette Szijjártó Péter.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2017. február 21. 8:50

Békéltető testületek segítik az egyéni jogok érvényesítését a fogyasztóvédelemben

A fogyasztóvédelmi hatósági intézményrendszer 2017. január 1-jét követőt átalakulásával már a járási hivatalokhoz is fordulhatnak az állampolgárok fogyasztóvédelmi panaszaikkal. Ezzel még közelebb került az emberekhez a fogyasztóvédelem, mindenki a lakóhelyéhez közel intézheti például a jótállással, szavatossággal, panaszkezeléssel kapcsolatos ügyeit.

Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal, 2017. február 21. 7:31

Átadták az új mosonmagyaróvári sportcsarnokot, az UFM Arénát

Átadták a 2,05 milliárd forintból megépült, ötezer négyzetméter alapterületű, több mint ezer férőhelyes, több funkciós városi sportcsarnokot, az UFM Arénát Mosonmagyaróváron péntek este. Az avató ünnepségen részt vett Széles Sándor kormánymegbízott.

Békés Megyei Kormányhivatal, 2017. február 20. 14:34

Internetes jelentkezés az Ifjúsági Garancia programba

2017. február 16-tól online is lehet jelentkezni az Ifjúsági Garancia programba.

Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal, 2017. február 15. 16:25

Megnyílt az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér

Az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (továbbiakban: EESZT) egy olyan egységes informatikai környezet, mely a legmagasabb fokú adat-és kibervédelemmel biztosítja az egészségügyi ágazaton belüli hatékony kommunikációt.