Vezető hírek

KORMÁNYHIVATALOK, 2019. május 17. 11:54

Hamarosan európai parlamenti választás, ellenőrizze okmányait!

Az Európai Parlament tagjainak választásán - 2019. május 26-án - az a választópolgár szavazhat, aki a névjegyzékben szerepel és személyazonosságát, valamint lakcímét vagy személyi azonosítóját igazolja.

KORMÁNYHIVATALOK, 2019. május 13. 15:00

Rendkívüli nyitvatartás lesz az EP-választás hétvégéjén a kormányablakokban

Fontosnak tartjuk, hogy május 26-án minden magyar állampolgár élhessen szavazati jogával és ehhez minden technikai feltételt biztosítani kívánunk.

KORMÁNYHIVATALOK, 2019. május 25. 18:23

Felháborító a Wizz Air gyakorlata

Elfogadhatatlan a Wizz Air légitársaság szombat reggeli Frankfurt-Budapest járatának utasaival szemben tanúsított bánásmód, különösen az állítólagos technikai meghibásodás folytán előállt helyzet légitársaság általi kezelése, az utasok megfelelő tájékoztatásának és alternatív lehetőségek felajánlásának elmulasztása.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2019. május 23. 10:57

Száz munkahelyet teremt az autóalkatrész-gyártó SMG Túrkevén

Száz új munkahelyet teremt az indiai tulajdonú Samvardhana Motherson Group (SMG) autóipari beszállító cégcsoport új, ötmilliárd forintos beruházása - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter Túrkevén.

Zala Megyei Kormányhivatal, 2019. május 23. 10:07

Óvjuk a méheket a növényvédelmi tevékenység során

Felhívjuk a mezőgazdasági termelők figyelmét, hogy az alkalmazott növényvédő technológiák, illetve szerek felhasználása során fokozott figyelmet kell fordítani a házi méhek, a vadon élő beporzók, valamint az egyéb hasznos ízeltlábú szervezetek védelmére.

Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal, 2019. május 23. 7:56

A nyaralás fontos kelléke az Európai Egészségbiztosítási Kártya

A nyári kirándulások előtt nem csak utasbiztosítást érdemes kötni, hanem ajánlott beszerezni az Európai Egészségbiztosítási Kártyát is, amely ugyan nem váltja fel és nem is helyettesíti a TAJ számot tartalmazó hatósági igazolványt, de adott esetben jó szolgálatot tehet.