Vezető hírek

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2015. április 20. 11:43

Új ügytípusok elérhetőségei a Fővárosi Kormányhivatal honlapján

A közigazgatást érintő integrációs folyamatok eredményeképpen 2015. április 1-étől a Fővárosi Kormányhivatal szervezeti egységeihez kerültek át a következő ügytípusok: családtámogatás, lakástámogatás, honosított és határon túli anyakönyvi ügyek.
Az ezekkel kapcsolatos adatok az alábbi honlaprészeken lelhetők fel:

Zala Megyei Kormányhivatal, 2015. április 15. 13:35

Kormányzati segítséggel lehet dinamikus, modern város Zalaegerszeg

Négysávos gyorsforgalmi út épül Budapesttől Zalaegerszegig 2018-ig. Bővítik az inkubátorházat, sportközpontot létesítenek, emellett pedig 10 sávos 50 méteres tanuszoda és sport-, illetve rekrációsközpont létesül – ezeket tartalmazza egyebek mellett az a stratégiai megállapodás, amelyet kedden kötött Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke, Balaicz Zoltánnal, a város polgármesterével. A Modern Városok Program részeként Eger és Sopron után harmadikként a zalai megyeszékhelyen írtak alá együttműködést.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2015. április 15. 9:49

A helyiek dönthetnek a fejlesztési források elosztásáról

A kormány által meghirdetett „modern városok" program célja, hogy a következő években a rendelkezésre álló fejlesztési forrásokat elsősorban a helyiek döntése alapján osszák szét - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök az Eger Televíziónak adott, hétfőn sugárzott interjúban.

Somogy Megyei Kormányhivatal, 2015. április 10. 13:40

A közszolgálati televízió jó példaként mutatja be a Somogy Megyei Kormányhivatal hangostérképét

A Somogy Megyei Kormányhivatal úgynevezett „hangostérképet” fejlesztett ki a vak és gyengénlátó ügyfelek akadálymentes tájékozódása érdekében. Az országosan is egyedülálló mobiltelefonos applikációt jó példaként a közszolgálati televízió esélyegyenlőségi magazinja is bemutatja április 11-én 10 óra 15 perckor.

Fejér Megyei Kormányhivatal, 2015. április 7. 8:05

A Fejér Megyei Kormányhivatal új szervezeti felépítése

Megváltozott 2015. április 1-jétől a Fejér Megyei Kormányhivatal szervezeti felépítése. A korábbi szakigazgatási szervek, törzshivatali főosztályok az összevonásokat követően, továbbá - a külső integráció után - a környezetvédelmi és természetvédelmi felügyelőség kormányhivatali főosztályokként, a járási szinten működő szakigazgatási szervek pedig osztályokként végzik szakmai feladataikat.

Fejér Megyei Kormányhivatal, 2015. március 25. 13:36

A kormányhivatalokhoz kerülnek április 1-jével a családtámogatási ellátások

A fővárosi és megyei kormányhivatalok hatáskörébe kerülnek április 1-jével a családtámogatási és lakáscélú állami támogatásokkal összefüggő feladatok a Magyar Államkincstár megyei igazgatóságaitól - közölte Kovács Zoltán területi közigazgatásért felelős államtitkár kedden az MTI-vel.