Vezető hírek

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2015. január 10. 10:56

A Kormányablakok is segítenek az Erzsébet-program pályázatainak benyújtásában

Megjelentek a nyugdíjasok, nagycsaládosok, fogyatékkal élők, pihenésére, illetve gyermekek táboroztatására kiírt pályázatok az Erzsébet-programon belül. A duplájára, 6 milliárd forintra nő a rászorulók üdülési támogatása ebben az évben. A kormány 2010 óta kiemelt figyelmet fordít a szociálisan rászorulók segítésére, ennek részeként egy igazságos, átlátható szociális üdültetési rendszert épített ki. Az Erzsébet-program pályázatait elektronikusan kell benyújtani, ebben a pályázók a kormányablakok segítségét is igénybe vehetik

Pest Megyei Kormányhivatal, 2015. január 6. 13:52

2015-re házhoz jönnek az állami szolgáltatások

A kormányhivatali struktúra fontos célkitűzése, hogy a jövőben az ügyintézők elektronikai eszközökkel felszerelve járják a kistelepüléseket. „Egyre kisebb egységekben gondolkodunk, a jövő év végére az állam a legkisebb településre is el fog érni. Minden szolgáltatást koncentráltan a helyszínre fogunk vinni” – a Rádió Orient műsorában Tarnai Richárd kormánymegbízott az átalakítások mellett a vasárnapi foglalkoztatás kérdésére is kitért.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2015. január 5. 10:52

Földhivatal: elektronikusan is benyújthatók az iratbetekintési és -másolási kérelmek

Elektronikus úton is benyújthatók az iratbetekintés és iratmásolat iránti kérelmek Budapest Főváros Kormányhivatala Földhivatalának ügyfélszolgálatain az ügymenet további gyorsítása érdekében. Emellett emailes időpont egyeztetésre is lehetőséget biztosít a Földhivatal.

Vas Megyei Kormányhivatal, 2015. január 5. 15:21

Évértékelő kormánymegbízotti interjú a Rádió Orientben

Ha minden jól megy, szeptemberben már felsőfokú mérnöki képzés is indul Vas megyében. A tervekről, a hamarosan megnyíló további új típusú kormányablakokról és a megye általános helyzetéről Harangozó Bertalan kormánymegbízottat kérdezte a Rádió Orient.

Zala Megyei Kormányhivatal, 2014. december 30. 16:02

800 milliós kormányzati támogatás Zalaegerszegnek

Nyolcszázmillió forint központi kiegészítő támogatást kap Zalaegerszeg önkormányzata a kormánytól ­ jelentette be Vigh László országgyűlési képviselő.

Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal, 2014. december 1. 16:01

Indul az újabb közigazgatási ösztöndíjprogram

Ötödik alkalommal hirdetik meg a Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogramot. A kiválasztottak hét hónapot egy hazai központi államigazgatási szervnél, három hónapot pedig egy európai ország közigazgatási intézményénél töltenek el. December 14-ig lehet jelentkezni.