Vezető hírek

Pest Megyei Kormányhivatal, 2014. július 18. 12:34

Jól szervezett állam nélkül nem lehet versenyképes gazdaság

„A versenyképes magyar gazdasághoz versenyképes, jól szervezett új magyar állam kell, ezért vágtak bele a kormánypártok az állam újjászervezésébe 2010-ben” - mondta Orbán Viktor miniszterelnök július 18-án az Országházban, a fővárosi és megyei kormányhivatalok vezetőinek kinevezésekor. Az ünnepségen Tarnai Richárd is átvette a négy évre szóló kinevezési okiratot.

Csongrád Megyei Kormányhivatal, 2014. július 10. 10:48

Juhász Tünde: tovább egyszerűsödik, ésszerűsödik a közigazgatás

Az e-közigazgatás fejlesztését nevezte az egyik legfontosabb feladatnak Juhász Tünde, a Csongrád Megyei Kormányhivatal frissen kinevezett vezetője szerdai sajtótájékoztatóján.

Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal, 2014. július 10. 16:16

Felavatták Pannonhalmán az Apátsági Látogatóközpontot

Július 10-én felavatták Pannonhalmán az Apátsági Major Látogatóközpontot. 1, 5 milliárd forintból újult meg az eddig üresen álló és omladozó majorsági épület. Az eseményen megjelent Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Várszegi Asztrik püspök, főapát, Széles Sándor kormánymegbízott és Kara Ákos országgyűlési képviselő.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2014. július 11. 19:13

Ügyfélbarát közigazgatás: kormányablak nyílik Lőrinciben

Talán nem véletlen, hogy Lőrinci kormányablakát éppen Európa védőszentje, Nursiai Szent Benedek ünnepnapján adjuk át, hiszen az itt megnyíló integrált ügyfélszolgálati iroda mottója is lehetne a védőszent életelve: ora et labora, azaz imádkozzál és dolgozzál – hangzott el dr. Pajtók Gábor, Heves megye kormánymegbízottja köszöntőjében, a Lőrinciben ma megtartott sajtótájékoztatón.

Veszprém Megyei Kormányhivatal, 2014. július 14. 10:00

Lakossági tájékoztató a kaukázusi medvetalpról

Európa sok országához hasonlóan hazánkban is egyre nagyobb közegészségügyi, természetvédelmi problémát jelentenek az ország területére behurcolt, majd meghonosodott, agresszíven terjedő gyomnövény fajok.