Vezető hírek

Veszprém Megyei Kormányhivatal, 2017. március 27. 8:52

Gyorsabb ügyintézés, képzett kollégák

Országosan 807, megyénkből pedig 34 ember vehette át a kormányablak ügyintézői képzést igazoló oklevelet. Az ünnepélyes átadó pénteken került megrendezésre a Veszprém Megyei Kormányhivatal Szent István termében.

Nógrád Megyei Kormányhivatal, 2017. március 21. 18:30

Orbán: győztes várossá kell tenni Salgótarjánt

Olyan fejlődési pályát kell felrajzolni, amelynek révén vesztes városból győztes várossá tehetjük Salgótarjánt – mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden a Modern városok program salgótarjáni állomásán, Fekete Zsolt (MSZP) polgármesterrel tartott sajtótájékoztatóján, amelyen jelen volt Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter és dr. Szabó Sándor, Nógrád megye kormánymegbízottja is.

Pest Megyei Kormányhivatal, 2017. március 14. 11:06

Lázadni az elvekért az értékek hűséges megőrzésével

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hősei előtt tisztelegtek március 14-én a Pest Megyei Kormányhivatalban. Az ünnepségen Tarnai Richárd kormánymegbízott mondott beszédet, majd koszorúzta meg Kossuth Lajosnak, az egykori Pest-Pilis-Solt vármegye országgyűlési követének, majd Magyarország kormányzójának emléktábláját.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2017. március 14. 9:51

Március közepén újabb illetékek és közigazgatási díjak szűnnek meg

Ismét olcsóbb és egyszerűbb lesz az ügyintézés: március közepén megszűnik több, a közigazgatási ügyintézéshez kapcsolódó illeték és díj. Az állami rezsicsökkentés második fázisában - a lakossági konzultáció figyelembevételével - 20 hatósági eljárás díja szűnik meg, amelyből 15 a magánszemélyek, 5 pedig a vállalkozások terheit csökkenti.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2017. március 14. 10:25

Családbarát Szolgáltató címet kapott a kormányhivatal

A Pécsimami Közhasznú Egyesület szervezésében 2017. március 12-én, Pécsett családi nappal egybekötött börzére került sor. Az Egyesület kérésére a rendezvényen a Baranya Megyei Kormányhivatal munkatársai a családok számára elérhető kormányhivatali szolgáltatásokkal, családtámogatási ellátásokkal kapcsolatban adtak tájékoztatást az érdeklődőknek.

Fejér Megyei Kormányhivatal, 2017. március 10. 13:29

A megyében élőknek állít ki hatósági bizonyítványt a járási hivatal

A korábbi gyakorlattól eltérően megváltoztak a taj-kártya, EU-kártya, valamint a családok otthonteremtési kedvezményének, illetve otthonteremtési kamattámogatás (csok) igénybevételéhez szükséges hatósági bizonyítvány kiállítására vonatkozó illetékességi szabályok.