Vezető hírek

Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal, 2017. február 23. 16:03

Megszűnik több közigazgatási illeték és díj

Több közigazgatási illeték és igazgatási szolgáltatási díj megszüntetéséről döntött kedden a parlament a kormány javaslatára.

Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal, 2017. február 23. 10:10

A Járási Hivatalok feladata a családi gazdaságokkal kapcsolatos ügyintézés

2017. január 1-től a megyei Földművelésügyi Osztályról a járási hivatalokhoz került a családi gazdaságokkal kapcsolatos ügyintézés. A Járási Hivatalok végzik a továbbiakban azon családi gazdaságok nyilvántartásba vételét, a változások módosítását, illetve törlését, akiknek a adott járás területén van a családi gazdaságuk központja.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2017. február 22. 16:37

Ápolók Napja- nőtt az ápolók erkölcsi és anyagi megbecsülése

A Magyar Országgyűlés, a Magyar Ápolási Egyesület kezdeményezését követően 2014-ben február 19-ét, Kossuth Zsuzsanna születésének évfordulóját a Magyar Ápolók Napjának nyilvánította. Hagyományosan e napon tüntetik ki a kiemelkedő szakmai teljesítményt nyújtó szakdolgozókat. Az idei alkalom különlegessége, hogy születésének 200. évfordulója apropóján 2017 egyben Kossuth Zsuzsanna emlékév is. Az ünnepségen Dr. Kállai Mária megyei kormánymegbízott is köszöntötte a résztvevőket.

Békés Megyei Kormányhivatal, 2017. február 22. 9:21

Kötelező minimum járványvédelmi előírások a madárinfluenza elleni védekezés érdekében

A madárinfluenza fertőződés és az állományok közötti terjedés megakadályozásához elengedhetetlen az állattartó létesítmények járványvédelmi zártságának fokozása. Ennek érdekében jelent meg a baromfitelepek járványvédelmi minimum feltételeit tartalmazó Országos Főállatorvosi határozat, amelynek célja a baromfiállományok járványügyi biztonságának fokozása a madárinfluenza vírus okozta károk csökkentése és a későbbi kockázatok mérséklése érdekében.

Veszprém Megyei Kormányhivatal, 2017. február 21. 9:43

Már nem kell külön kérni a nyugdíjnövelést

Veszprém megyében közel 3 ezer nyugdíjas munkavállalót érint az a kedvező változás, mely szerint a nyugdíj folyósítása mellett szerzett jövedelem alapján történő 0,5% mértékű nyugdíjnövelést 2017. január 01-től nem kell külön kérni, azt az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság hivatalból induló eljárás keretében állapítja meg.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2017. február 21. 8:37

5,3 milliárd forintból bővíti szolnoki gyárát az F. Segura

Mintegy 5,3 milliárd forintból bővíti szolnoki gyárát az F. Segura Hungária Kft., a kormány 680 millió forint támogatást nyújt a spanyol járműipari alkatrészgyártó újabb fejlesztéséhez - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.
A beruházással 100 új munkahely jön létre, a gyár területe a bővítéssel 2,5 szeresére, 25 ezer négyzetméterre nő. A Segura számos autómárka - például az Audi, a Mercedes, a BMW, a Porsche - számára gyárt motorhoz és autókarosszéria-elemekhez tartozó fém alkatrészeket, első külföldi termelőüzemét Szolnokon hozta létre - ismertette Szijjártó Péter.