Vezető hírek

Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal, 2016. október 17. 10:22

Ünnepeljünk együtt az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulóján

Október 23-án a budapesti Kossuth téren zászlófelvonással kezdődnek meg az az emléknap programjaii, délután 3 órakor ugyanitt mond ünnepi beszédet Orbán Viktor miniszterelnök és Andrzej Duda, a Lengyel Köztársaság elnöke.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2016. október 15. 8:08

Tovább bővül a kormányablakokban intézhető ügyek száma

Mától 1480 különböző típusú ügyben kereshetik fel az állampolgárok a kormányablakokat, miután október 15-től újabb 53 ügytípussal bővült az integrált kormányzati ügyfélszolgálatokban elintézhető ügykörök száma.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2016. október 15. 13:16

Bővült a családi csődvédelemre jogosult adósok köre

A tavalyi év során bevezetett családi csődvédelem jogintézményének célkitűzése, hogy elősegítse az eladósodott magánszemélyek adósságcsapdából való kikerülését. Az adósságrendezés időszaka alatt biztosított állami felügyelet segíti összehangolni az adós és a hitelezők érdekeit, valamint támogatja az adós fizetési képességének helyreállítását.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2016. október 15. 13:21

Megkezdte munkáját az Influenza Figyelőszolgálat

Hazánkban - hasonlóan az Európai Influenza Surveillance Hálózathoz tartozó többi országhoz - megkezdődött az Influenza Figyelőszolgálat működése, amely Heves megyében 2016. év 40. hetétől rögzít adatokat. A Figyelőszolgálat klinikai adatgyűjtésére a megye területén működő háziorvosok 20%-át kérte fel.

Pest Megyei Kormányhivatal, 2016. október 10. 15:06

Paralimpikonok köszöntése

18 éremmel tért haza a XV. Nyári Paralimpiai Játékokról, Rió de Janeiróból a Magyar Paralimpiai Csapat. A pontszerző Pest megyei sportolóknak Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott személyesen gratulált.

Csongrád Megyei Kormányhivatal, 2016. október 11. 8:25

Elkészült Csongrád megye defibrillátor térképe

A Csongrád Megyei Kormányhivatal az SZTE Sürgősségi Betegellátó Osztályával együttműködésben elkészítette és közzétette Csongrád megye félautomata defibrillátor berendezéseinek térképét. A felhívásban megadott e-mail címre összesen 70 készüléket regisztráltak, most ezeket jelenítették meg – köztük ott van természetesen a Kormányhivatal Rákóczi téri épületében található berendezés is. A szervezők azt kérik, hogy az intézmények a későbbiek során is jelezzék a beszerzett defibrillátorokat a titkarsag.csongrad@dar.antsz.hu e-mail címen, hogy a térképet folyamatosan frissíteni lehessen.