Vezető hírek

KORMÁNYHIVATALOK, 2020. június 19. 10:50

Fél évvel meghosszabbodnak a lejárt okmányok

A kormány száznyolcvan nappal meghosszabbította a veszélyhelyzet ideje alatt lejárt, vagy annak megszűnését követően 15 napon belül lejáró okmányok érvényességét.

Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal, 2020. június 30. 7:30

Hasznos tanácsok kánikula idejére

A kánikulai meleg, a tartósan magas hőmérséklet károsan befolyásolja az egészségi állapotot. Kedvezőtlenül hat mindenkire, de elsősorban az idősekre, a gyermekekre, a betegekre és a fizikai munkát végzők szervezetére, ám néhány hasznos tudnivaló ismeretével és alkalmazásával elviselhetőbbé tehetők ezek a forró nyári napok is.

KORMÁNYHIVATALOK, 2020. június 30. 11:01

Az egyéni vállalkozók július 1-jétől a NAV-nál intézhetik ügyeiket

Július 1-jétől a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) vezeti az egyéni vállalkozók nyilvántartását, az egyéni vállalkozók továbbra is a Webes ügysegédet használhatják.

KORMÁNYHIVATALOK, 2020. június 29. 13:47

Megnyílt a 25 milliárdos mezőgazdasági kárenyhítő pályázat

A koronavírus gazdasági hatásainak kezelésére országosan 25 milliárd forintnyi többletforrást biztosít a kormány a Gazdaságvédelmi Alapból, a támogatásra vonatkozó kérelmeiket június 29-től nyújthatják be a mezőgazdasági termelők, termelői szervezetek és élelmiszeripari vállalkozások.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2020. június 30. 10:54

Átadták az új Áldozatsegítő Központot Pécsett

Az idei esztendő az áldozatsegítés éve, ennek jegyében nyílt meg a baranyai megyeszékhelyen az ország negyedik áldozatsegítő központja. Az eseményen Varga Judit igazságügyi miniszter hangsúlyozta, a magyar kormány kiemelt feladatának tekinti, hogy a zéró tolerancia jegyében határozottan és hatékonyan lépjen fel az erőszak valamennyi formájával szemben.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2020. június 26. 14:31

Átadták az Eger és Egerszalók közötti kerékpárutat

Hazai forrásból valósult meg az Eger-Egerszalók-Hőforrás közötti Völgyfeltáró út melletti kerékpárút. Az új, 5 kilométeres szakasz része a nemzetközi EuroVelo 14 kerékpáros túraútvonalnak is, így a turizmust és a lakossági közlekedést egyaránt szolgálja - mondta Révész Máriusz, az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos a pénteki ünnepélyes átadón.