Vezető hírek

Pest Megyei Kormányhivatal, 2016. február 9. 11:36

Állampapír-értékesítési pont nyílt Dunakeszin

Újabb állampapír-értékesítési pont nyílt Pest megyében, Dunakeszin. A Magyar Államkincstár 2013-ban tíz, 2014 őszén huszonöt, a 2015 decemberi monori nyitást követően pedig újabb huszonnégy állampapír-forgalmazó ügyfélszolgálatot nyit áprilisig. A február 8-i ünnepélyes megnyitó alkalmából tartott sajtótájékoztatón részt vett Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott.

Zala Megyei Kormányhivatal, 2016. február 8. 10:49

A 2016. évi Erzsébet programmal kapcsolatos tájékoztató

A Kormány által támogatott Erzsébet program keretében a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány 3 célcsoport számára (nyugdíjasok, fogyatékkal élők és nagycsaládosok) írt ki szociális üdültetési pályázatot.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2016. február 4. 10:48

A kormányablakokban igényelhető az elektronikus személyazonosító igazolvány (e-Szig)

Magyarország kormánya kiemelt fontosságú céljának tekinti a Jó Állam megvalósítását. A Jó Államban az állampolgárok hatékonyan és gyorsan intézhetik ügyeiket, személyesen és elektronikus úton egyaránt. A szolgáltató szemlélet megerősítésének és az adminisztratív terhek csökkentésének eszköze a korszerű elektronikus személyazonosító igazolvány (e-Szig) is.

Pest Megyei Kormányhivatal, 2016. február 1. 12:10

Önálló régió lesz Pest megye

Magyarország kezdeményezte Pest megye önálló régióvá válását az Európai Bizottságnál - ezt a megyei közgyűlés január 29-i ülése előtt jelentették be ünnepélyes keretek között Budapesten. Az eseményen részt vett Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott is.

Pest Megyei Kormányhivatal, 2016. január 26. 14:54

Tizenhét kormányhivatalhoz kerülnek a területi közigazgatási ösztöndíjasok

Tizenhét kormányhivatalhoz kerülnek a területi közigazgatási ösztöndíjprogram résztvevői. A 35 évesnél fiatalabb, felsőfokú végzettségű ötven fiatal számára ez kiváló lehetőséget jelent a szakmai gyakorlat megszerzésére - mondta Kovács Zoltán területi közigazgatásért felelős államtitkár a program nyitó rendezvényén január 26-án. Az eseményen részt vett dr. Rosdy Tamás, a Pest Megyei Kormányhivatal főigazgatója is.

Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal, 2016. január 20. 16:25

Képzés a bürokráciacsökkentésről

A Miniszterelnökség szervezésében január 20-án rendeztek képzést a Kormányhivatal Dísztermében Vas- Zala- és a GYMS Megyei Kormányhivatal vezetői és munkatársai számára a bürokráciacsökkentéssel kapcsolatos jogszabályi változásokról és azok gyakorlati megvalósításáról.