Vezető hírek

Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal, 2015. július 27. 9:35

Új Kormányablak nyílt Mosonmagyaróváron

A Kormányablak Program keretében 2014-től folyamatosan történik a második generációs kormányablakok megnyitása. Megyénkben Mosonmagyaróváron 2015.július 24-én nyílt meg az ötödik új kialakítású kormányablak.

Pest Megyei Kormányhivatal, 2015. július 27. 13:47

Légi felderítéssel is ellenőriznek a hatóságok

A Földművelésügyi Minisztérium rendelkezése alapján 2015. augusztus 10-11-én Pest megye teljes területét érintően légi (helikopteres) parlagfű felderítésre kerül sor. A felderítés célja, hogy a megyében található valamennyi parlagfűvel fertőzött termőföldterületet felmérjék a hatóságok annak érdekében, hogy megakadályozható legyen a növény súlyosan allergén pollenjének levegőbe kerülése.

Somogy Megyei Kormányhivatal, 2015. július 24. 13:16

Átadták az új nagyatádi kormányablakot

Dr. Baltay Tímea a Miniszterelnökség kormányablakokért felelős helyettes államtitkára, Szászfalvi László országgyűlési képviselő és Dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott adta át ünnepélyes keretek között a nagyatádi kormányablakot.

Békés Megyei Kormányhivatal, 2015. július 22. 7:46

Új kormányablak Sarkadon is!

A kormány fontos célkitűzése a középszintű közigazgatás átszervezése, gyors, hatékony, és ügyfélbarát közigazgatás kiépítése. Ennek a folyamatnak egyik eleme a kormányablakok kialakítása, melynek eredményeként Sarkadon is elkészült az integrált kormányzati ügyfélszolgálat.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2015. július 15. 15:11

Kibővült a hadigondozotti ellátásra jogosultak köre

Az Országgyűlés elfogadta a hadigondozásról szóló 1994. évi XLV. törvény módosításáról szóló T/4972. számú törvényjavaslatot.

A törvénymódosítás - kibővítve az eddigi jogosultak körét - támogatást kíván nyújtani a második világháborúban elesett, eltűnt és hadifogságban elhunyt katonák és munkaszolgálatosok özvegyeinek és árváinak, illetve mindazoknak, akiknek férje, édesapja 1938. november 2-a és 1945. május 9-e között a volt magyar királyi honvédség és csendőrség kötelékében szolgált, függetlenül állományviszonyától és rendfokozatától, és attól, hogy a II. világháborút lezáró Párizsi Békeszerződés következtében más ország állampolgárává vált.

Vas Megyei Kormányhivatal, 2015. július 15. 10:19

Megszépült a Vas Megyei Kormányhivatal épülete (képgaléria)

Július 14-én délelőtt ünnepélyesen is átadták a Vas Megyei Kormányhivatal és a Szombathelyi Járási Hivatal megújult épületét. A felújítás a KEOP pályázati program és a Vas Megyei Kormányhivatal közös finanszírozásával valósult meg, közel bruttó 250.000.000 forintból.